W czerwcu 2001 na Jarmarku Świętojańskim w Poznaniu kupiłem kilka kart telefonicznych z reklamami piwa z Niemiec, Łotwy, Ukrainy, Bułgarii. Wiem że w Polsce takich nie ma, ale jak ktoś posiada zagraniczne chętnie kupię lub zamienię no coś innego.
Karty telefoniczne z motywem piwnym
Collapse
X
-
Karty telefoniczne z motywem piwnym
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Tagi: brak
-
-
Coś drgnęło
TP S.A., a właściwie firma URMET wypuściła na rynek serię "Bursztyn", a wśród nich kartę z numerem kolejnym 4/10 "KUFEL". Wg. powszechnie akceptowanej numeracji z katalogu "Polskie karty Telefoniczne 2001/2002" - numer 117.
Na awersie kufel , na rewersie opis:
"Replika XVI w. kufla z kości słoniowej z rubensowską sceną pochodu boginii urodzaju".
Nie wiadomo, dlaczego w serii Bursztyn, ale o to niech się martwią fachowcyNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
-
-
Kufel na karcie telefonicznej - nr 1117
Dorwałem, ale tylko skan z innej witryny : http://www.republika.pl/tomek_woznia...talog1200.htmlNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
Możesz takową skombninować? Płacę z góry.(_)>
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Skoro zostałem wywołany...
Sporo kart wydała Grecja - tutaj fragment katalogu greckich kart. Z rozeznania zauważyłem też dużo kart japońskich, głównie reklamy piwa Kirin, Sapporo, Asahi a także amerykańskiego Budweisera. Z Ukrainy jak widać też tego troszkę jest, ale to że są w galerii i w mojej kolekcji to wynika głównie z lepszej dostępności tych kart na rynku kolekcjonerskim. Niemcy mają też troszkę kart, ale to głównie starsze roczniki - lata 90-te. Bułgaria, USA, Peru, Meksyk również mają kilku swoich przedstawicieli, no i pojedyńczo się zdarzją Czechy, Belgia, Holandia, Rosja, Łotwa, Bośnia, Włochy, Francja, Kuba.
To w sumie tyle. Jak będę miał nowe wzory do postaram się regularnie je wstawiać do galerii(_)>
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kacper90 Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie.Gdzie w warszawie mozna kupic zuzyte karty telefoniczne.Gdzie sa takie sklepy lub antykwariaty?
Comment
-
Comment