Poszukuję wersji eksportowych classica,herbowego,magnata,portera z dojlid z sygnaturami J. Na pewno zaproponuję coś ciekawego w zamian.
Czekam na dobre wieści.
Pozdrawiam.
Browar Dojlidy wysyła kolekcjonerom i etykiety i podstawki , kapsle też. Nie prościej byłoby udać się bezpośrednio do Dojlid , by wizyta w dziale marketingu wzbogaciła kolekcję ? Jako swoją lokalizację podałeś przecież Białystok ? Wersje eksportowe będą raczej niedostępne na rodzimym rynku , więc nie można uzyskać etykiety przez odlepienie z butelki.
w sklepie firmowym na ul Wiewiórczej (dojazd autobusem nr 4 trzeba wysiąść na przystanku "starostwo") są dostępne piwa na Export jednak wymienione przez Ciebie ADRIANZAL są piwami na rynek krajowy (poza Żubrem który jest w ofercie LOT-u)
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Moi drodzy. W dziale marketingu byłem kilkakrotnie. Sklepik z piwkiem na Wiewiórczej znam doskonale.Rzecz w tym,że wersje z j-ką były bardzo krótko na rynku,a co się z tym wiąże przeoczyłem je. Obecnie nie ma szans na to by liczyć na browar. Po prostu nie ma tych wzorów i nie będzie. W związku z powyższym licze na pomoc kolekcjonerską.
Nie wiem Piecia,czy etykiety te były na rynek polski,czy nie. Wiem,że wszystkie były w wersji anglojęzycznej.To tyle.
Czekam na odzew.
Adam
ADRIANZAL napisał(a) Poszukuję wersji eksportowych classica,herbowego,magnata,portera z dojlid z sygnaturami J. Na pewno zaproponuję coś ciekawego w zamian.
Czekam na dobre wieści.
Pozdrawiam.
Posiadam takie etykiety z sygnaturą J tyle że napisy na etykietach są po polsku jedynie na Żubrze występują angielskie. A te polskojęzyczne to chyba nie na eksport?
Chodzi mi o etykiety z anglojęzycznym opisem w jednym wierszu na dole.
Wiem o istnieniu tych wzorów,gdyż widziałem je osobiście. Te bez J-ki mam wszystkie:classic,herbowe,porter,magnat. Co do żubra,to mam obie odmiany.Ostatnio trafiły do mnie też małe formaty eksportowe mocnego,classica i magnata. Czy są wam znane inne ?
Pozdrawiam.
Adam Z.
Sygnaturka "J" to zapewnie dobrze znana Ci drukarnia JDA Jankowski w Łomży. Może jeszcze tam mają ?
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment