jorjo napisał(a) Ja znalazłem tę butelczynę z 5 lat temu u kolegi w piwnicy, była tam cała skrzynka tego
To tak jak byś znalazł skrzynę francuskich win z winnic Bordeaux rocznik 1873. Oby piwny bóg Gambrinus Ci przebaczył! Leć czym prędzej do tej piwnicy a nóż widelec jeszcze tam są !!!!!Inaczej ciemno to widzę
No i załącz wreszcie skan tej butelki. Niech przynajmniej oczy się nasycą.
Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2003-12-09, 13:34.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Widziałem zdjęcie jakie przedstawił Slavoy, niewiem czy to dobrze czy zle, ale to moje wygląda trochę inaczej. Po pierwsze nadruki na etykiecie są po polsku, a sam wydruk etykiety jest z goła inny, bardziej nowoczesny,
Ale są i dobre wiadomości, oczywiście na dnie jest rónież osad z drożdży (około 5-7mm), kapselek wygląda identycznie,tylko ten biały kolor jest u mnie lekko szarawy, ale to chyba od tego że stał w piwnicy. butelka też taka sama, nawet pojemność jest ta sama. Ale mojego piwka jest więcej dokładnie pod sam kapsel, no 1 może centymetr poniżej. postaram się wieczorem załadować zdjęcia.
Odrazu przepraszam że nie odpowiadam na priwy, ale za dużo tego. Staram się odpowiadać na forum, to przynajmniej rozwieję wątpliwości jeszcze kilku osób. I teraz przykra wiadomość... Nie ma już więcej butelek, ba nawet piwnicy nie ma. Jak wiece u nas w1997r była powódź i w czasie kiedy sprzątaliśmy piwnicę znaleźliśmy te browarki.A teraz nie ma już tej piwnicy, nie ma nawet tego domu. No przepraszam, ale co mogłem zrobić. Caszem człowiek głupi jest.
A tak z ciekawości wy chyba nie chcecie tego pić ;-), bo jak nadaje się to do picia, to może ja bym sobie walnął ten "doskonały napój orzeźwiający" jakl głosi etykieta.
A pewnie bym sobie nagrabił jakbym powiedział że mi się zbiło jak otwierałem butelkę o płot.
Pozdrawiam
Najlepiej wstaw ją do Allegro.pl. Sami zobaczymy na ile wycenią ją prawdziwi piwosze
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Jorjo, o mojej propozycji możesz zapomnieć. 3 dni mijają, a Ty nie podjąłeś decyzji. A teraz piszesz, że sam to piwo wypijesz... Mnie się już to nie podoba .
crizz napisał(a) Jorjo, o mojej propozycji możesz zapomnieć. 3 dni mijają, a Ty nie podjąłeś decyzji. A teraz piszesz, że sam to piwo wypijesz... Mnie się już to nie podoba .
Z tym wypiciem to żartowałem. A jak mogę podjąć decyzję skoro tyle jest propozycji że kurna chata. Zobaczymy co wyjdzie, bo nie chcę nikogo urazić.
znalazłem w sieci taką etykietę jak jest na moim piwku, jak weżmiecie link z wypoowiedzi savoy'a i zobzczycie moją etykietę to przy odrobinie wyobraźni uda wam się złożyć komplet.
Jo, zaczynasz przeginać - prosiłeś o PW od chętnych, więc sam na początku ustaliłeś reguły gry - kto pierwszy, ten lepszy. A teraz zaczynasz kręcić. Nie wypada zmieniać zasad w trakcie rozgrywki!
Hmm, chętnie bym zobaczył zdjęcie tej butelki piwa, jedna fotka już jest, ale trochę przybielona, Jorjo nie pomyśl że Ci nie wierze ale dodaj do tematu tą fotkę.
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Witam. Wcale nie pisałem że kto pierwszy ten lepszy, ale jak taka opcja odpowiada reszczie to mogę tę butelczynę wysłać pierwszemu. nie ma problemu dla mnie. Chciałem być w porządku wobec wszystkich i zrobić tak aby każdy miał szansę. Bo przecierz pierwszy mógł złożyć ofertę tylko dlatego że akurat był w sieci, a następni bo odpalili kompa następnego dnia. Także wg. mnie to nie było by fair wobec wszystkich. A może to wyglada że coś kręcę, lecz tak nie jest. jeżeli reszta zgodzi się na takie rozwiązanie że wygrywa pierwszy to ja tak zrobię.
Poszukuję informacji o przedwojennym browarze we Frauenburgu - Fromborku. Wiem, że Browar nazywał się Copernicus Brauerei i należał do Augusta Steffena. Browar produkował piwo ciemne Frauenburger Mumme. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
W kolekcji posiadam butelkę z tego browaru,...
To już 10 lat! Przybywajcie na potrójne urodziny, które jak co roku, Same Krafty świętują wspólnie z Piwnym Podziemiem oraz z Samymi Kraftami vis-à-vis. W programie piwka urodzinowe po dychaczu, wintydże w lodówkach oraz duuużo grodziskiego. W planie premiera grodziskiego z burakiem w kooperacji...
Comment