Witam. posiadam pełną butelkę piwa Grodziskiego, teraz dokładnie nie wiem z którego roku jest ale napewno ma ponad 10lat. Etykieta jest ok, na kapslu jest nadruk, a dokładne info dam zaineresowanym. Nie zamierzam jej sprzedać. Mogę ją poprostu komuś podarować w zamian za pokrycie kosztów przesyłki i jedną flaszeczkę z jego produkcji.
posiadam butelkę piwa Grodziskiego
Collapse
X
-
jeśli jeszcze nie było za późno - zgłosiłem się w sprawie grodzisza do Ciebie na PW- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Witam.
Kurcze straszne zainteresowanie jest tym piwkiem. Ja znalazłem tę butelczynę z 5 lat temu u kolegi w piwnicy, była tam cała skrzynka tego, ale pomysleliśmy, po jaką cholerę brać całą skrzynkę jakichś przeterminowanych piw, jakbym wiedział że takie zainteresowanie jest to bym wziął wszystkie, ale kto wiedział. Jest mały problem, mam już wiele priwów na ten temat, a mam tylko jedną butelczynę. Nie wiem jak to rozwiązać. bo jak dam to piwko jednemu do reszta będzie poszkodowana, nie będę robił licytacji, bo to nie o to chodzi. Może ktoś z was ma jakiś plan jak to sprytnie podzielić, a raczej rozdzielić pomiędzy wszystkich, bo mi naprawdę nie jest potrzebne.
Comment
-
-
Odpisuję na pytania:
1. jest nadruk na kapslu "Grodzisk Beer Product of Poland"
2.piwo jest z 92, albo 93r nie został wycięty żaden a na etykiecie są tylko te dwa
3. Na etykiecie jest napisane "Piwo Grodziskie, Piwo otwierać i nalewać ostrożnie, bez wstrząsania, pozostawiająć drożdże w butelce. Warzone z wyborowego słodu przennego i chmielu o niedoścignionej wytrzymałości"
4. 7,7 e.w. zaw. alk. do 2,5%
5. W środku coś pływa. Domniewam że to drożdże
6. chyba tom oryginał, a poza tym było wyjęte ze skrzynki gdzie było ich dużo.
7. chyba nie nadaje się do picia.
Comment
-
-
jorjo napisał(a)
Witam.
Kurcze straszne zainteresowanie jest tym piwkiem. Ja znalazłem tę butelczynę z 5 lat temu u kolegi w piwnicy, była tam cała skrzynka tego, ale pomysleliśmy, po jaką cholerę brać całą skrzynkę jakichś przeterminowanych piw, jakbym wiedział że takie zainteresowanie jest to bym wziął wszystkie, ale kto wiedział. Jest mały problem, mam już wiele priwów na ten temat, a mam tylko jedną butelczynę. Nie wiem jak to rozwiązać. bo jak dam to piwko jednemu do reszta będzie poszkodowana, nie będę robił licytacji, bo to nie o to chodzi. Może ktoś z was ma jakiś plan jak to sprytnie podzielić, a raczej rozdzielić pomiędzy wszystkich, bo mi naprawdę nie jest potrzebne.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
jorjo napisał(a)
Witam.
Kurcze straszne zainteresowanie jest tym piwkiem. Ja znalazłem tę butelczynę z 5 lat temu u kolegi w piwnicy, była tam cała skrzynka tego, ale pomysleliśmy, po jaką cholerę brać całą skrzynkę jakichś przeterminowanych piw, jakbym wiedział że takie zainteresowanie jest to bym wziął wszystkie, ale kto wiedział. Jest mały problem, mam już wiele priwów na ten temat, a mam tylko jedną butelczynę. Nie wiem jak to rozwiązać. bo jak dam to piwko jednemu do reszta będzie poszkodowana, nie będę robił licytacji, bo to nie o to chodzi. Może ktoś z was ma jakiś plan jak to sprytnie podzielić, a raczej rozdzielić pomiędzy wszystkich, bo mi naprawdę nie jest potrzebne.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment