zmyślny plan

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pwolak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.11
    • 176

Jako, że chęć przygarnięcia "szybkiej paczki" jako pierwszy wyraził kalifat, to do niego właśnie już w poniedziałek ona powędruje.

Comment

• kalifat
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.10
      • 1168

Z dużą niecierpliwością będę oczekiwał paczuszki i od (powiedzmy) środy będę przyjmował kolejne zgłoszenia na PW w związku z "Szybką paczką".

Miejmy nadzieję, że nadal będzie tak szybko zmieniała kolejnych właścicieli, a ewentualne opóźnienia to tylko będzie wina pocztowców
      bla bla bla

Comment

• Pijak
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2002.10
        • 170

Paczka przywędrowala wczoraj wieczorem do mnie-doceniam wysokie umiejętności pakującego-przystąpilem już do wstępnej eksploracji

Comment

• artbiron
          • 2003.05
          • 112

Ponieważ jest duże zainteresowanie na PW oznajmiam, że o ile się orientuję to na dzień dzisiejszy kolejność jest taka: Pijak - artB iron (czyli ja :->) - Kiszot - Kubciu
          Osobiście czekam na paczuszkę i do następnego razu Hej !!!

Comment

• Doodeck
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.05
            • 1612

Pozwolę sobie spróbować się "wkręcić" za lub przed Kiszota - mogę ?
            Dalekosiężny
            Obserwator
            Obiektów
            Dynamicznie
            Epatujących
            Ciekawymi
            Koncepcjami

Comment

• kalifat
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.10
              • 1168

na dzień dzisiejszy kolejność jest taka: Pijak - artB iron - Kiszot - ew.Doodeck ...
              I w ten sposób paczka "Zmyślna nr1" ugrzęźnie na zawsze na Śląsku, a Kubciu się ździwi zanim ją dostanie.

Dorzućcie po drodze jeszcze Adam16, Mwa i StaregoKocura a dopiero na giełdzie w Tychach uda się ją od Was odebrać
              bla bla bla

Comment

• Doodeck
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.05
                • 1612

Usługi naszej kochanej Poczty Polskiej są niestety ciut za drogie, dlatego zamiast marnotrawić pieniądze (i czas potrzebny na podróż paczki) najlepiej "podać dalej" do najbliższego znajomego.

Co do ugrzęźnięcia (bądź przetrzymywania): poprzednio (latem ub. r.) paczka dotarła do mnie rano z Artbironem (dzięki !), a już po południu (a była to sobota !) powędrowała pocztą do Odoakra do Poznania.

A tak na marginesie pytanie do Sekcji Górnośląskiej: możemy umówić się razem przy porterku w Euro (bądź w innym wskazanym miejscu) i wspólnie wymienić zawartość paczki ?
                Dalekosiężny
                Obserwator
                Obiektów
                Dynamicznie
                Epatujących
                Ciekawymi
                Koncepcjami

Comment

• adam16
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2001.02
                  • 9865

Doodeck napisał(a)
                  A tak na marginesie pytanie do Sekcji Górnośląskiej: możemy umówić się razem przy porterku w Euro (bądź w innym wskazanym miejscu) i wspólnie wymienić zawartość paczki ?
                  Rzecz oczywista! Tylko każdy musi coś przytargać, żeby paczkę wypełnić.
                  Bo w grupie to możemy przypominać sępy, albo hieny jakoweś
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• artbiron
                    • 2003.05
                    • 112

Nooooooooo ładnieeeeeeee !!!
                    To ja tu się głowię i ludziom opowiadam, że lista jest i nie da się nikogo "wkręcić" a tu takie posty wytajały ??? Jak wiadomo paczka utknęła na miesiąc u wiadomo kogo, więc teraz niech sobie krąży jak chce, żeby tylko się osoby zmieniały. Skoro nie było wcześniej żadnych list, czy zamówień, to myślę, że z mojej strony nie będzie żadnych odstępstw. Po weekendzie dostanę paczkę i po przejrzeniu (ok 1 dnia) puszczam dalej jak zapodałem wcześniej
                    za wszystkich, co na Śląsku

Comment

• kalifat
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.10
                      • 1168

kalifat napisał(a)
                      Z dużą niecierpliwością będę oczekiwał paczuszki i od (powiedzmy) środy będę przyjmował kolejne zgłoszenia na PW w związku z "Szybką paczką".

Miejmy nadzieję, że nadal będzie tak szybko zmieniała kolejnych właścicieli, a ewentualne opóźnienia to tylko będzie wina pocztowców
                      No i "Szybka paczka" doszła, wczoraj tj. w piątek. Waga około 3,20 kg, więc nawet nie najgorzej jak na początek trasy. Zawiera głównie podstawki i trochę kapsli. Ja - oprócz wafli i kapsli, dorzucę też jakieś etykiety, coby paczka była ciekawsza dla większej grupy kolekcjonerów.

Postaram się ją wysłać najpóźniej we wtorek (do djot-a), bo bałagan tutaj koszmarny i trzeba to jakoś uporządkować.

I teraz nasunęły mi się pytania oraz przemyślenia:
                      1. Czy ktoś w ogóle zbiera foldery reklamowe browarów?
                      2. Dlaczego część kapsli jest "nie pierwszej świeżości"?

3. Pewnie wzorem pierwszej paczki należałoby zrobić listę "odwiedzających"
                      jak narazie to chyba było: vociek, kangurpl, pwolak, kalifat
                      poprawcie jeśli kogoś zagubiłem, ale raczej nie (zbyt "świeża" sprawa )

4. A może warto zrobić też listę zasobów paczki oraz co "wyszło" a co "pojawiło się" w międzyczasie
                      bla bla bla

Comment

• e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19255

Z racji, że paczka bywała u mnie już dwa razy miałem wgląd w to co ubyło i mam wrażenie, że mimo czasem dziwnych i niecodziennych gadżetów jakie tam widziałem znajdują nabywców, więc masz odpowiedź kalifat.

Comment

• dzidek1960
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.01
                          • 1548

kalifat napisał(a)
                          4. A może warto zrobić też listę zasobów paczki oraz co "wyszło" a co "pojawiło się" w międzyczasie
                          Wydaje mi się to bez sensu. Skoro niektórzy zapominają się wpisać na listę otrzymujących to na pewno tu się nie wpiszą. Poza tym jeżeli ktoś dorzuca to czego nie zbiera to wątpię żeby mu chciało to się katalogować, a wpis np. "etykiety i kapsle" jest raczej bez sensu.
                          "Ma jednak kraj polski napój warzony
                          z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                          piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                          do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                          mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                          wybornym smakiem"
                          Jan Długosz, Historie Piwne
                          Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• szarpik
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2002.02
                            • 676

Postaram się ją wysłać najpóźniej we wtorek (do djot-a
                            Pozwole sobie ustawić sie po nim w kolejce
                            WWW.EKSTRAKLASA.NET

Comment

• artbiron
                              • 2003.05
                              • 112

Właśnie dostałem paczkę od Pijaka i jutro zaczynam przeglądanie

Comment

• kalifat
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.10
                                • 1168

kalifat napisał(a)
                                Postaram się ją wysłać najpóźniej we wtorek (do djot-a), bo bałagan tutaj koszmarny i trzeba to jakoś uporządkować...
                                No i się udało, paczka poszła do djot-a, a że puściłem priorytetem to na pani pocztówka zapewniała, że na weekend "musi dojść".

Paczka przytyła prawie o kilo do 4,15, ale czy się wzbogaciła to już kolejni forumowicze osądzą.
                                Tak jak wcześniej pisałem pojawiły się etykiety w paczce, a oprócz dorzutek w innych birofiliach (głównie w waflach i kapslach) zrobiłem niejaki porządek w tym pudle.

ps. serdecznie dziękuję za to co znalazłem w paczce, szczególnie za wafle rodzime z rodzaju "masówka" (np. Okocim, Żywiec, EB, Bosman)
                                bla bla bla

Comment

Przetwarzanie...