Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elem-e1
zmyślny plan
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elem-e1czy jest szansa żeby paczuszka dotarła do wawki i do mnie też?"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Kibi to Kibi, a Kubciu to Kubciu. Na górze strony jest wyszukiwarka.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elem-e1Przepraszam czy Kibi to Kubciu ?
Więcej o giełdzie znajdziesz w wątkach sprawy organizacyjne oraz pogaduchy forumowiczówbla bla blaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifatElem-e1 pojaw się jutro na Warszawskiej Giełdzie a poznasz część stolicznych oraz zamiejscowych kolekcjonerów. Kibi też ma być, więc poznasz Go osobiście.
Więcej o giełdzie znajdziesz w wątkach sprawy organizacyjne oraz pogaduchy forumowiczówComment
-
Zmyślna paczka dzisiaj do mnie dotarła. Doręczono mi ją w późnych godzinach popołudniowych. Na razie przejrzałem polskie wafle, jako że mnie one najbardziej interesują. Znalazłem tam tylko dwa moje braki, lecz prawdę powiedziawszy niewiele się ich spodziewałem. W zagranicznych widzę więcej interesujących, ale muszę jeszcze dokładnie sprawdzić. Pozostanie mi jeszcze dokładnie sprawdzić polskie etykiety pod kątem wymiany ze znajomym Słowakiem. Potem dołożyć coś od siebie i wysłać dalej. Wydaje mi się że po jutrze wyślę."Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
-
Tak jak wcześniej obiecałem "zmyślna" poszła dzisiaj w drogę do Kibiego.
Paczka na wejściu do mnie ważyła 7,75 kg. a na wyjściu 7,9 kg.
Ubyło z niej ok. 30 wafli, głównie zagranica, kilkanaście etykiet polskich, kilka kart pocztowych. Braki uzupełniłem kilkunastoma wzorami wafli, po kilka kilkanaście szt. m.inn. okrągłe redds'y, nowy Bartek, kilka dropcatcherów. Dorzuciłem jeszcze etykiety z browarów mazurskich, Kłodawy, Namysłowa, Konopisk, Grybowa, Bielkówka i kilka z zagranicy. Szklankę Bractwa zamieniłem na szklankę Bartka.
Zdrowie pomysłodawcy i wszystkich którzy się do paczki dokładali wypiłem Bartkiem
Na liście otrzymujących paczkę wpisałem się jako 40."Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
-
Jeszcze jedno.
Mam prośbę o kontakt na PW do osoby, która dołożyła do paczki wafle zdrapki krółewskiego o ile posiada nadwyżkę innych ich wzorów."Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
-
Przywitałem dziś u siebie "szybką" paczkę, ale rewelacji tu nie ma. Znalazłem tylko około 20 zagrancznych podkładek, które mnie interesowały. Z drugiej strony jest jednak okazja, żeby powrzucać co zbywa - może komuś się przyda. A więc dodałem trochę wafla, trochę złomu :-> i kilka etykiet. Muszę tylko nadmienić, że duże wrażenie wywarł na mnie panujący w pudle porządek (!!!) Oby tak dalej, to bardzo ułatwia przeglądanie.
Dziękuję XTom71 za szybkość, ja najprawdopodobniej jutro przekażę paczkę dalej.
za tych co paczki znają i kochająComment
-
Własnie otrzymałem "wolną" paczkę. Mam zamiar zrobić trochę ruchu w polskich etykietach i kapslach (wafli nie tknę słowo honoru!) i na początku lub w najdalej w połowie następnego tygodnia otrzyma ją elem-e1. Po nim w kolejce jest pwolak.Comment
Comment