zmyślny plan

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lesniczy
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.07
    • 37

Gdzie teraz jest paczka?

Comment

• ziko74
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.03
      • 14

paczuszka wędrowniczka

Paczuszka dotarła do mnie. Zapytanie o adres wysłałem do następnego z kolejki - kolegi pela1985. Czekam na odpowieź. W następnym poście zamieszczę kilka słów refleksji

Comment

• ziko74
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.03
        • 14

paczuszka

Witam kolegów birofili. Pozwolę sobie teraz na kilka słów wrażeń związanych z otrzymaną paczuszką. Już wcześniej to co w niej jest dosadnie określił kolega wassup007 oraz kolega keto. Wagę tej paczce to robi chyba opakowanie a nie zawartość. Ja zbieram przede wszystkim etykiety polskie a znalazłem zaledwie 3 słownie trzy sztuki. Sporo kontr i krawatek z zagranicznych browarów świadczy że zawartość naprawdę była bogata ale niestety chyba u kogoś zabrakło świadomości że do paczuszki też należy coś włożyć konkretnego a nie tylko się obłowić tanim kosztem. Czarę goryczy przelał fakt że ktoś powkładał brudne, z piachem, pozbierane pod budką z piwem kapsle ( może myślał że chmiel urośnie), oraz brudne plastikowe kubki po piwie. Nie miałem serca musiałem je umyć bo już grzyb zaczął rosnąć. Koledzy szanujmy się na wzajem bo inni nas nie będą szanować. Mam nadzieję że tchnę nowego ducha do paczuszki i dokładam nowych kapsli z Lublina kilka kompletów, 160gram polskich etykiet, kilkadziesiąt podstawek, dwie szklanki (zabezpieczone i podpisane żeby nie rozpakowywać bez potrzeby). Mimo wszystko samo oczekiwanie na paczkę było bardzo miłym doświadczeniem i mam nadzieję, że w przyszłości będzie lepiej. Dlatego znów się zapiszę w kolejkę żeby sprawdzić czy coś się poprawi. Najlepszym rozwiązaniem by było gdybyśmy do niej ciut więcej wkładali niż wyciągali.
        Aktualna lista:
        1. pela1985
        2. adamb71
        3. Kamil92rypin
        4. genea
        5. Adamoto
        6. Kosa333
        7. krzysztof30
        8. lesniczy
        9. leszektrebacz
        10. ziko74

Serdecznie pozdrawiam

Comment

• ziko74
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.03
          • 14

kolega pela1985 nie daje znaku życia; może zachmielił gdzieś na wakacjach. Żeby nie blokować kolejki proponuje o podanie adresu następnego z listy - adamb71.

Comment

• ziko74
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2010.03
            • 14

Kolega pela1985 nie przysłał adresu więc został przesunięty o jedno miejsce. Paczkę wysyłam do adamb71

aktualna lista:
            1. adamb71
            2. pela1985
            3. Kamil92rypin
            4. genea
            5. Adamoto
            6. Kosa333
            7. krzysztof30
            8. lesniczy
            9. leszektrebacz
            10. ziko74
            pozdrawiam

Comment

• genea
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.02
              • 1515

Oooo... już jestem na czwartym miejscu Jak ten czas szybko leci. Może paczka do mnie dotrze jednak wcześniej niż w listopadzie
              Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
              Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
              Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• lesniczy
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2010.07
                • 37

Gdzie jest aktualnie paczka?

Comment

• pela1985
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2008.10
                  • 39

Do mnie jeszcze nie dotarła:/

Comment

• ziko74
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2010.03
                    • 14

Witam.
                    Paczuszkę wysłałem do kolegi Adamb71 20-tego sierpnia. Waga 5,67 kg, opłata 18 zł. Proponuję na przyszłość troszkę przyspieszyć to przeglądanie paczuszki bo wszyscy napewno się conieco niecierpliwią. Moim zdaniem od 5 do 7 dni od otrzymania do dalszego przesłania to w zupełności wystarczy. Ale to tylko moje nieskromne przemyślenia.
                    Pozdrawiam

Comment

• Stomka
                      Gość
                      • 2010.07
                      • 123

Czy kapsle są także w tej paczce?

Comment

• karin861
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2006.02
                        • 597

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stomka Wyświetlenie odpowiedzi
                        Czy kapsle są także w tej paczce?
                        Tam jest wszystko, jeden wielki misz-masz
                        Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl

Comment

• adamb71
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2010.02
                          • 48

Witam
                          Paczkę wysłałem dzisiaj do kolegi pela1985. Nie będę tu wzorem innych kolegów pisał o śmietniku w paczce.Panowie, trzeba było po prostu posprzątać śmieci zamiast marudzić.
                          Z przesyłki dobrałem 10 podstawek, 3 kapsle i 1 etykietę.W zamian dokładam 60 dziewiczych kapsli zagranicznych,50 wafli i ok.300 etykiet z Polski i zagranicy.
                          I jeszcze na koniec apel do niektórych tzw kolekcjonerów :jeżeli nie masz gadżetów do dołożenia, nie zbieraj kapsli pod sklepem z piwem czy w knajpie, kapsle od Lecha czy Żubra ma chyba każdy początkujący i upychanie ich tylko po to żeby przesyłka trzymała wagę to lekka przesada.Kolejne osoby z listy powinny moim zdaniem usunąć z przesyłki jeszcze te osławione już plastikowe kubeczki zebrane gdzieś na imprezie plenerowej a także niektóre podstawki oderwane gdzieś ze ściany razem z tynkiem.

Pozdrawiam

Comment

• Stomka
                            Gość
                            • 2010.07
                            • 123

Witam, chciałbym także włączyć się do akcji, możecie mi powiedzieć w skrócie co muszę zrobić?

Comment

• genea
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.02
                              • 1515

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stomka Wyświetlenie odpowiedzi
                              Witam, chciałbym także włączyć się do akcji, możecie mi powiedzieć w skrócie co muszę zrobić?
                              O to nie takie proste... Musisz znaleźć ostatni post z listą chętnych, skopiować ją (albo zacytować) i dopisać siebie na końcu.
                              Wierzę, że dasz radę
                              Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
                              Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
                              Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• Stomka
                                Gość
                                • 2010.07
                                • 123

Rozumiem, więc dopisuje się, podaje temu komuś adres u ktrego jest paczka, czekam na paczkę, biorę sobie jakąś rzecz, dokładam coś od siebie i odsyłam do następnej osoby?(Nie orientuje się, ale ile kosztuje odesłanie takiej ogromnej paki?)

Comment

Przetwarzanie...
                                X