xtom71 - kto jest ostatni w kolejce to zależy od kolejki do której się ustawiasz. To tak jak w kabarecie Dudek (wczoraj wieczorem były zresztą urywki w TV), zależy 'która kolejka jest WAŻNA'.
A tak na serio, ponieważ tu krążą dwie paczki, a wątki nie zostały dla każdej z nich wydzielone, więc prosiłbym Ciebie i następnych chętnych o pisanie o którą paczkę chodzi ("1" vel "Zmyślną" czy "2" vel "Szybką").
Mam pytanko: czy któryś z ostatnich posiadaczy "zmyślnej paczki" mógłby napisać tak orientacyjnie czy dużo jest tam polskich wafli? Niedawno przez moje ręce przeszła "szybka paczka" i niestety nie było tam tego zbyt dużo (raczej sama masówka), dlatego przed przystąpieniem do kolejki do "zmyslnej" chciałbym wiedzieć czy warto.
Z góry wielkie dzięki za info...
kalibeer napisał(a) To można wiedzieć czy ta paczuszka będzie mogła dotrzeć w końcu też do mnie ...
Widzisz kalibeer-ze, trzeba było to zapytanie zgłosić tydzień temu, to "Szybką" dostałbyś do wglądu niemal od ręki.
A tak to paczka już opuściła Warszawę i ... nie wiadomo kiedy wróci. Ale miej nadzieję, że jak najszybciej.
Nie czekaj, tylko częściej obserwuj ten wątek, a zorientujesz się gdzie która paczka się znajduje
Na chwilę obecną ciężko się w tym połapać, więc moje przypuszczenia muszą potwierdzić/obalić* aktualni posiadacze paczek:
- Paczka nr1. powinna być u artbiron-a przypuszczalna trasa: sekcja śląska - Kubciu - ???
- Paczka nr2. powinna docierac do djot-a przypuszczalna trasa: djot - szarpik(?) - xtom71(?)
Jak już paczka nr1 opuści Śląsk i przywędruje do mnie, to podsyłam ją do Dzidka 1960 do Leszna(oczywiście po wcześniejszym przeglądnieciu jej zawartości ).
Ze swojej strony mogę tylko dodać, że "Zmyślna" siedzi od 20 stycznia u Kiszota. o ile wiem, to miał ją przeglądać razem z Doodeck'iem za tych co przygarniają paczkę 1/2
Mam propozycje do wszystkich zbieraczy z poznania . "zmyslna" paczka wkrótce bedzie u Dzidka w Lesznie czyli niedaleko. Więc może wzorem sekcji sląskiej spotkalibyśmy sie kiedys przy piwki w jakims pubie i przeglądneli zawartość dodając także nowości.
ps. Koszty przesyłki dalej tez byśmy między siebie podzielili to wtedy byłyby niskie
szarpik napisał(a) Mam propozycje do wszystkich zbieraczy z poznania . "zmyslna" paczka wkrótce bedzie u Dzidka w Lesznie czyli niedaleko. Więc może wzorem sekcji sląskiej spotkalibyśmy sie kiedys przy piwki w jakims pubie i przeglądneli zawartość dodając także nowości.
ps. Koszty przesyłki dalej tez byśmy między siebie podzielili to wtedy byłyby niskie
Masz całkiem niezły pomysł. To po pierwsze. Po drugie traktuję to jako pierwszą propozycję dalszej wędrówki paczki, więc jeżeli będą jakieś konkrety to rozważę tę propozycję.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
- Paczka nr2. powinna docierac do djot-a przypuszczalna trasa: djot - szarpik(?) - xtom71(?)
A zatem popytaj ich na PW
Szybka paczka dotarła na pocztę w piątek, ale ja dotarłem do domu w piątek juz po godzianach urzędowania pań "pocztówek". Odebrałem paczkę w poniedziałek (w sobotę poczta na wsi jest zamknięta). Dzisiaj jestem gotowy do wysyłki do szrpika - czekam tylko na adres. Szkoda, że szrpik nie podesłał mi go wcześniej na PW.
W związku z tym mam prośbę do następnych chętnych - wysyłajcie adresy z wyprzedzeniem (zwłaszcza przy "szybkiej paczce") - może się zdarzyć, że ktoś nie będzie mógł wejść na forum z róznych przyczyn i brak adresu spowoduje przetrzymanie paczki.
Albert Michler Akciový Pivovar powstał we wsi Buková koło Bernartic w Jesenicach. Pomysł otwarcia browaru narodził się w 2021 roku, a pierwsza warka była gotowa w czerwcu tego roku. Generalnie nazwa Albert Michler kojarzona jest z mocniejszymi trunkami, takimi jak likiery, oraz rumy klasy premium....
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Będę sobie wpisywał co ma trafić wieczorem do degustacji, bo potem się okazuje że ociecWerner zgarnia puchy i butelki przez co mam mniejszą motywację do napisania czegoś więcej.
Piszą na opakowaniu że to kooperacja z producentem chmielu Polish Hops (nie wiem na czym to polega...
Comment