Mam do wymiany na podstawki 3 kufle tyskie z logo na 375 lat( takie same logo jak na szklankach).Wymiana może nastąpić na giełdzie w Żywcu.
Kufel Tyski 375 lat
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......-
Channel: Identyfikacja
-
-
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
-
Channel: Niemcy
-
-
Witam,
Nadszedł czas wiosennych porządków.
Oddam kufel ze zdjęcia. Niby nic specjalnego, ale wyrzucić szkoda
Jeśłi ktoś jest chętny proszę o kontakt na PW.
Pozdrawiam...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2021-03-20, 11:49 -
-
Dzień dobry państwu. Proszę o identyfikację kufla, bo dziadek google nie pomaga. Z góry dziękuję.5 Photos
-
Channel: Identyfikacja
-
-
Ekstrakt 11,5°, alkohol, 4,4
Barwa żółta, mocno mętne.
Piana przy podaniu na 2/3 kufla, mocna, drobnooczkowa, równomierna, mokra. Miałem duże wątpliwości czy piwo dojdzie do 0,5 l, którymi podzieliłem się z barmanem, jednak zapewnił że na pewno. No i rzeczywiście po odczekaniu...-
Channel: Czechy
2021-10-31, 21:24 -
- Loading...
- Koniec listy.