Porter z BOSSA pojawił się w INTERMARCHE
Poszukuję pełnych porterów
Collapse
X
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku! -
Odp: Poszukuję pełnych porterów
becik napisał(a)
oczywiście tylko pełne butelki:
Porter Dojlidy (ależ ze mnie fantasta)
mogę się zawsze jeszcze wymienić na coś innego...
poszukuję w dalszym ciągu Porter Nakło 0.33l oraz 0.5l
nowy Porter Strzelec (z czarną etykietą)
Łódź 0.33l mam już zapewnionąGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Odp: Odp: Poszukuję pełnych porterów
becik napisał(a)
poszukuję w dalszym ciągu Porter Nakło 0.33l oraz 0.5l
nowy Porter Strzelec (z czarną etykietą)
Łódź 0.33l mam już zapewnionąGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
mam następujące:
1. Porter Warszawski
2. Porter Łódź, euro 0.5l
3. Porter Łódź, puszka 0.5l
4 Porter Żywiec
5. Porter Żywiec - Cieszyn
6 Porter EB, but 0.5l
7 Porter EB, puszka
8 Porter Brok
9. Porter Boss, euro 0.5l
10.Porter Boss, 0.33l
11.Porter Boss, eksportowy 0.5l
12.Porter Strzelec, euro 0.5l (czerwona etykieta)
13.Porter Ciechanów
14.Porter Krajan, euro 0.5l
z tym że ostatni czyli porter z Nakła mam tylko jedną jedyną butelkę, walczę ze sobą gdyż tego portera jeszcze nie piłem a jednocześnie nie chciałbym uszczuplać tej drobnej kolekcji, dlatego szukam choć jednej buteleczkiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Bardzo, że tak powiem, smaczna kolekcja , która przy okazji zmusiła mnie do zastanowienia się: ile by wytrzymała u mnie?
Pewnie nie za długo ...
A w okolicach Nakła będę jeszcze w październiku to się rozejrzę za porterem, chociaż ostatnio (w kwietniu) nic nie znalazłem.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Portery z Nakła 0,25 były w Warszawie dostępne tutaj
pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
i muszę troszkę uaktualnić listę
1. Porter Warszawski
2. Porter Łódź, euro 0.5l
3. Porter Łódź, puszka 0.5l
4. Porter Żywiec
5. Porter Żywiec - Cieszyn 0.5l
6. Porter Żywiec - Cieszyn 0.33l
7. Porter EB, but 0.5l
8. Porter EB, puszka
9. Porter Brok
10.Porter Boss, euro 0.5l
11.Porter Boss, 0.33l
12.Porter Boss, eksportowy 0.5l
13.Porter Strzelec, euro 0.5l (czerwona etykieta)
14.Porter Strzelec, but 0.5l (czarna etykieta)
15.Porter Ciechanów
16.Porter Krajan, euro 0.5l
17.Porter Dojlidy
tu muszę bardzo podziękować dkrasnodębskiemu i iommi za pomoc w uzupełnieniu skromnej kolekcji, do kompletu brakuje mi tylko jeszcze Łodzi 0.33l oraz małego Krajana (muszę się wreszcie wybrać pod wskazane już mi adresy bo coś mi nie po drodze ..aż wstyd)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
becik napisał(a)
...do kompletu brakuje mi tylko jeszcze Łodzi 0.33l...Comment
-
Twilight_Alehouse napisał(a)
A to występuje takie coś jeszcze? Przyznam jakem Łodziak, że w życiu nie widziałem...
w zeszłym roku jeszcze sam piłem
pomożecie ?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
No proszę, zawsze się mozna dowiedzieć czegoś nowego o własnym mieście Pomógłbym oczywiście, gdybym wiedział gdzie kupić. Od razu dodam, że do sklepu firmowego Browarów nie bardzo chce mi się jeździć, bo mam zdecydowanie nie po drodze...Comment
-
Pijałem 0,33 Portera Łódzkiego. To są te jednorazowe, dosyć szczupłe buteleczki. Takie, w jakich można dostać koźlaka z Juranda. A tak nawiasem mówiąc to 0,33 to zdecydowanie najlepsza pojemność dla portera.
A w sklepach firmowych tych buteleczek nie uświadczysz...Comment
-
Widzę że w końcu Dojlidy zawitały do kolekcji
Też mam jedną buteleczkę, oprócz tego Strzelec, Boss, Łódzkie i Królewskie.
No i kilka domowych: od Marusi, Carlberga i Biermanna.
za portery!(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Ciechanów robi (lub dopiero zacznie robić) jeszcze portera "Black Huger Porter Oryginal" dla firmy PGH. Etykieta podobna do wcześniejszego Black Huger Ciemne Mocne. Mam obydwie takie etykiety. Pojemność 330 ml. Parametry takie jak porter ciechanowski "browarowy".Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Więc kolejny się pojawi ale szkoda, że nie inny tylko ten sam (napewno) dla PGH. Ale zbiorek się powiększy
Rozumiem, ze na rynku tego porterka jeszcze nie maGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
Comment