Ostatni z tego tematu jakie posiadam.
Tym razem belgijskie.
Attached Files
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
Mam do oddania kilka podstawek z motywami marynistycznymi (także takimi nieco naciąganymi).
Z czterch podstawek jakie wkleił na obrazku maremali mam obie górne i prawą dolną.
Mam także nieco inną latarnię Jevera i dwie takie same podstawki z latarnią Lubzer Pils.
Ładna, z pięknym żaglowcem jest dwustronna podstawka Stortebekera. Z jednej strony Pilsener, z drugiej Schwarzbier. Na obu stronach taki sam żaglowiec w różnych (jasnych i ciemnych) warunkach pogodowych. Mam dwie takie podstawki.
Anheuser Busch - wersja na rynek niemiecki. Podstawka z okazji wejścia na ekrany 10.05.2001r. filmu "Men of honor". Widoczna jest łódź podwodna i nurek (nie płetwonurek).
Oprócz tego 3 wafle Flensburger. Motyw marynistyczny, to niewielki stylizowany żaglowiec z logo tego browaru.
Jeśli ktoś zainteresowany, to proszę zgłaszać zapotrzebowanie. Oddam bez bólu, u mnie tylko się walają w kartonie z podstawkami.
Serdeczne podziękowania za przesyłkę z wafelkami.
Twoje zdrowie Pieczarku
Przeglądałem zamieszczone grafiki i ni cholery nic polskiego nie zauważyłem. Nadrabiam "Bosmanem". ponoc ta etykieta to ciekawsotka bo pochodzi z Browaru Bosman, ale z rozlewni Wtelno - etykieciarze pewnie lepiej wyjaśnią o co tu chodzi?
Przeglądałem zamieszczone grafiki i ni cholery nic polskiego nie zauważyłem.
A Gdyńskie zamieszczone przez Odoakra?
Jeślić jednak brak polskich morskich birofiliów tak "kłuje w oczy" to proponuję popatrzeć na etykietę z Tarnobrzega zamieszczoną przez Ronina. Tylko co to? Barka? Jakaś dziwna .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivaria
Nadrabiam "Bosmanem". ponoc ta etykieta to ciekawsotka bo pochodzi z Browaru Bosman, ale z rozlewni Wtelno - etykieciarze pewnie lepiej wyjaśnią o co tu chodzi?
[QUOTE=kalifat]to proponuję popatrzeć na etykietę z Tarnobrzega zamieszczoną przez Ronina. Tylko co to? Barka? Jakaś dziwna
Tak. To jest barka desantowa służąca do ochrony wybrzeża. Znana i popularna zwłaszcza na południu Polski, które jak wiadomo gospodarką morską słynie.
Tak więc, ten typ barki, płaskodennej zapewne, szczególnie jest popularny w tzw. marynarce wojennej szuwarowo-bagiennej jak mówią stare wilki morskie.
Comment