Też zbieram czeskie (i słowackie) otwieracze. Ale tylko takie specyficzne dla tych krajów w kształcie metalowej butelki. Mam ich chyba ponad 30. I jeszcze parę innych. Ale zbieram to bez żadnych emocji. Jak coś nowego wpadnie, to dobrze. Ale czasami i cały rok zbiór nie rośnie.
Domyślam się, że jesteś z Czech (chociaż używasz polskich czcionek )
Uzupełnij swoje dane w profilu to będziemy mieli pewność.
Jeżeli zaczniesz zbierać polskie otwieracze to wiele osób z pewnością Ci pomoże, natomiast czeskie sam rozumiesz są u nas dość rzadko spotykane.
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Poslusne hlasim, jsem s Krakowa ;-) Ale jestem fanem czeskiej kultury (nie tylko piwnej). Wiem, że tych otwieraczy nie jest zbyt dużo, ale tym lepsza zabawa, nie?
niepoprawny czechofil
Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
WISŁA MISTRZ!
Poslusne hlasim, jsem s Krakowa ;-) Ale jestem fanem czeskiej kultury (nie tylko piwnej). Wiem, że tych otwieraczy nie jest zbyt dużo, ale tym lepsza zabawa, nie?
Kolega kangurpl prosił Cię o wypełnienie profilu, wtedy będzie większa zabawa
Na obrazku większa (niestety) część mojego zbioru czeskich i słowackich otwieraczy. Właśnie takimi się interesuję. Jeśli wala Ci się coś takiego w szufladzie, to zgłoś się do mnie.
Jeszcze zdjęcie ze zbliżeniem na kilka sztuk. Na odwrocie u góry wszystkie posiadane przeze mnie egzemplarze mają owalny napis "Made in Czechoslovakia". A więc są jeszcze z dawnych czasów. Ale jeśli ktoś ma współczesne (z Czech lub ze Słowacji), to jestem jak najbardziej zainteresowany.
Kolekcja niczego sobie. Ja dopiero zaczynam zbierać, więc patrzę z zazdrością ;-). Możemy zrobić tak, że jeżeli trafię na coś ciekawego, to pomyślę też o Tobie. I odwrotnie.
Pozdrawiam!
niepoprawny czechofil
Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
WISŁA MISTRZ!
Comment