Zapewne 80% zbieraczy podkładek już ma te korki, ale chciałbym zaoferować wymianę Mam do zaoferowania komplet nowych korków Tatry, jest ich 5. W zamian oczekuje polskich podstaweczek, najlepiej też korków. Czekam na propozycje na PW.
Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:
Ech, żaden z browar-bizowych ceprów jeszcze nie założył nowego wątku...?
Jadąc na początku września w słowackie Tatry specjalnie zmusiłem się do wjechania do Zakopanego, żeby obejrzeć ten przybytek.
Browar restauracyjny mieści się w jednym z kluczowych punktów narodowego...
Browar rzemieślniczy w Kieżmarku działa od początku 2021 roku, ale coś o nim cicho. Niby jest a jego piw jakoś nie widać.
Aby rozwiązać tą zagadkę pojawiłem się tam, by zobaczyć na własne oczy jak to tam wygląda.
Obiekt nie należy do pięknych, bo to zwykłe hale w których...
Rajecka Dolina położona na południe od Żyliny, znana jest z pięknych krajobrazów oraz z licznych wód mineralnych. Chyba żadnemu turyście bywającemu na Słowacji nie jest dziwna nazwa wody mineralnej - Rajec. Tą rozlewa się w miejscowości Rajec, natomiast nieco bliższe Żyliny- Rajecke...