Odznaki z diodami - kupię, wymienię

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • molpiwny
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.04
    • 118

Odznaki z diodami - kupię

[QUOTE=pieczarek]Kolejny migający Bud z mojego największego_w_Polsce zbioru.

Witaj pieczarku . Na pewno znasz mój adres wiec chętnie zobaczyłbym Twoje "migotki".
    Ile tego masz i jak to eksponujesz? Czy trzymasz w szufladzie i prezentujesz na życzenie swoje lub postronnych zainteresowanych. A trzeba podczas oglądania używać maski spawalniczej?
    Cały czas pamiętam.
    molpiwny

Comment

• pieczarek
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.06
      • 5011

Największy_w_Polsce zbiór liczy sobie zaledwie 19 odznak, z tego 15 w klasycznym kształcie kapsla. Wszystkie, które posiadam można obejrzeć na zdjęciach w tym temacie. Błyskotki na razie nie są eksponowane, leżą sobie w pudełeczku. Jeszcze nie było chętnego, który chciałby ten mało poważny zbiór oglądać.

Comment

• dzidek1960
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.01
        • 1548

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
        mało poważny zbiór
        A czemu "mało poważny"? Jeżeli Tobie sprawia satysfakcję to nie sprowadzaj go do takiego poziomu. Jeżeli Ty go nie będziesz doceniał to kto to ma zrobić? Nie wiem ilu jest podobnych kolekcjonerów. Jeśli przypadkiem jesteś jedynym, to Twoja kolekcja jest rarytasem a nie mało poważnym zbiorem. A co powiesz o kolekcjonerach naklejek na serki topione? Też mają swoje strony w necie i się szczycą swoimi kolekcjami.
        Kolekcjonerstwo ma tylko wtedy sens gdy sprawia kolekcjonerowi satysfakcję! W przeciwnym razie jest to działanie na pokaz, szpan itd. Na tyle co Cię znam to mogę powiedzieć, że jesteś kolekcjonerem a nie szpanerem.
        "Ma jednak kraj polski napój warzony
        z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
        piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
        do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
        mieszkańców, lecz i cudzoziemców
        wybornym smakiem"
        Jan Długosz, Historie Piwne
        Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• pieczarek
          • 2001.06
          • 5011

Moja największa_w_Polsce kolekcja mrugających odznak powiększa się w swoim nieśpiesznym rytmie 2-4 odznak rocznie. Po giełdzie żywieckiej przybyły mi:
          - breloczek obiecany rok temu prze Miodka (pokazywany kilkanaście postów wcześniej)
          - klasyczny kapsel z diodą, kolejna odmiana bardzo płodnego w tych sprawach Beck'sa - jak zwykle od niezawodnego w tych sprawach Mafara
          - chorwackie Kralovacko kupione za kilka złotych od jednego z największych giełdowych tuzów, który już wiedział, że istnieje dziwak zbierający takie rzeczy i ściągnął to do Polski z myślą o mnie. Odznaka o tyle ciekawa, że bardzo płaska i nie wiadomo gdzie mieści się elektronika i sama dioda.
          Ponadto uzyskałem informację, że jedna odznaka została w domu i przy najbliższej okazji zasili moje zbiory.
          Dzięki wszystkim za pamięć i dobre serce.
          Attached Files

Comment

• pieczarek
            • 2001.06
            • 5011

Po dwóch latach mogę się pochwalić kolejnymi świecidełkami. Poznany na szczecińskiej giełdzie w 2007r. kolega Guido z Holandii (prawie nasz, żona Polka) podesłał mi 2 odznaki. Pięknie dziękuję za pamięć.
            Wszystkich, którzy mają podobne rzeczy gdzieś po szufladach, ale boją się narzucać ze swoją szczodrością, proszę o śmiałość. Nie jestem taki potwór, jak to mnie niektórzy malują, nie pogryzę. Bez Was moja kolekcja by nie istniała. Chociaż i tak tempo nie jest oszałamiające, na setne urodziny będę miał pewnie niespełna 200 odznak.
            Attached Files

Comment

• pieczarek
              • 2001.06
              • 5011

Na udanej dla mnie żywieckiej giełdzie kupiłem kolejne odznaki z diodami.

Proszę o pomoc w identyfikacji 2 z 3 moich nabytków.
              1. Z jakiego browaru pochodzi kapsel? Od sprzedawcy usłyszałem, że to USA, ale bez bliższych konkretów.
              2. Czy ten brodaty gość kojarzy się komuś z jakimś browarem? A może to odznaka "ogólnopijacka"? Na karteczce był opis "MIS Flashing Badge. St.Patricks day 2007". Więc zapewne Irlandia, tylko jaki browar.
              Attached Files

Comment

• pIvo
                Porucznik Browarny Tester
                • 2002.10
                • 290

1. ZIMA, you don't know what is ZIMA? Wyraźnie zdziwiony, zadal mi takie pytanie mlodzieniec pracujacy w hurtowni (tak wygladaja sklepy w tym stanie) w Filadelfii, stolicy Pensylwanii. To napój alkoholowy, coś pomiedzy piwem a drinkiem vodka + dodatek. Bliski Mike's hard limonade - taki must known, zwlaszcza w Kanadzie ;-)
                2. http://www.murphys.com/
                Last edited by pIvo; 2009-06-22, 20:38.
                http://kapsle.w.interia.pl

Comment

• pieczarek
                  • 2001.06
                  • 5011

Dzięki za wskazówkę. Już sobie wyszukałem, co to takiego ta ZIMA. Szkoda, że to nie piwo, chociaż napój z browaru Coors.

Comment

• cororo
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2003.04
                    • 766

Brodacz jest z Murphy's. Na okładce Pivarii nr 1/2009 jest gość w czapce z Murphys'a z identycznym motywem!

Comment

• pieczarek
                      • 2001.06
                      • 5011

Po dwóch latach posuchy mogę jednak poinformować, że dynamiczny rozwój mojej kolekcji migających odznak trwa nadal.
                      Na giełdzie w Grodzisku dostałem od Jacka Jakubca odznakę z monachijskiego Hofbräuhaus. Wypatrzył ją gdzieś na zagranicznej giełdzie i zabezpieczył dla mnie. Dzięki.
                      Attached Files

Comment

• pieczarek
                        • 2001.06
                        • 5011

Wszystkim, którzy wybierają się na giełdę do Żywca przypominam o zabraniu ze sobą zalegających w szufladach odznak z diodami. Masz coś, czego jeszcze nie ma w mojej największej w Polsce kolekcji, to zabierz to ze sobą do Żywca.
                        Na obrazku moje piwne i okołopiwne mrugające odznaki. Prawda, że sporo tego jak na 7 lat zbierania?
                        Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
                        X