Odznaka zaprezentowana przez Silbiera jest już moja. Kupił ją od Silbiera i sprezentował mi kolega Albeertos. Dzięki.
Na zdjęciu inny prezent, otrzymana wcześniej za friko od Grzecha odznaka z monachijskiego browaru Hacker-Pschorr.
Wyjazd na żywiecką giełdę był wyjątkowo owocny w różnej maści ustrojstwa z diodami. Wszystko dzięki pamięci życzliwych osób.
Jeszcze przed rozpoczęciem giełdy od Marcopoloka otrzymałem bardzo ciekawą odznakę Murphy's. Rzecz jest duża, ma 9 cm szerokości. Nie miałem dotąd czegoś z trzema diodami - teraz już mam.
Mafar, gdy już odżałował dwie pierwsze odznaki, stał się niezawodnym dostawcą kolejnych ciekawostek.
Coors Light jako piwo zapewne nie jest zbyt ciekawy, ale odznakę ma udaną. W każdym razie bardzo się ucieszyłem.
Dwa tradycyjne kapselki z diodami.
Tiger od Mafara lub jego kolegi.
Diebels od Becika. Mało brakowało, a bym nie miał tej odznaki. Becik chciał mi dać dwa migające kapselki, co do których byłem przekonany, że je mam: Beck's i Diebels. Co do pierwszej miałem rację. Diebels był w moim zbiorze, ale jako Diebels ALT. Tylko stanowczości Becika, który nie przyjmował do wiadomości moich tłumaczeń, zawdzięczam wzbogacenie kolekcji.
Posiadam breloczek z Żywca z diodą w środku. Świeci jeśli naciska się na przycisk ( miga tylko wtedy kiedy naciska się pulsująco ). Jesteś czymś takim zainteresowany?
Miodek, oczywiście, że jestem zainteresowany breloczkiem Żywca. Bądź taki dobry i wklej jakieś zdjęcie, abym mógł się już teraz cieszyć.
Nie zdążyłem jeszcze wkleić obrazka dziwnego ustrojstwa jakie otrzymałem podczas giełdy od niezawodnego Piwarii. Naciska się przycisk z boku miniaturowej puszeczki, a na górze zapala się czerwona dioda. Nijak nie mogę dojść do czego ta machina służy: na latarkę za słabe, nawet zamka w samochodzie nie oświetla, aby świeciło trzeba cały czas wciskać dzyndzelek, więc może jednak latareczka.
A tak ogólnie, to Pivaria lubuje się we wręczaniu mi rzeczy niewiadomego pochodzenia lub przeznaczenia.
Co byś powiedział gdyby ktoś ci taką odznakę wytworzył, np ja. gdyby mi sie udało coś takiego zrobić wymienił bym to chętnie na kilka kapslelków bez diody których nie mam a ty zbogaciłbyś się w nowy okaz świecącego kapsla (oczywiscie w miarę możliwości zrobiłbym to jak zawodowiec)
Maryk, odpowiadam:
Jeśli masz swój własny browar domowy i chciałbyś zmajstrować odznakę z jego logo, to jestem zainteresowany.
Jeśli zrobiłbyś taką odznakę na zamówienie jakiegoś innego browaru domowego, to także jestem zainteresowany.
Jeśli jakiś browar przemysłowy zamówiłby u Ciebie partię takich odznak, to oczywiście jestem zainteresowany.
Jeśli miałbyś, zrobić odznakę z dowolnego kapsla, wiercąc w nim dziurę i umieszczając stosowne bebechy, to absolutnie nie potrzebuję takiej odznaki.
Zapewne czytałeś wcześniejsze posty Naczelnika. Otóż jest on sprawnym piwowarem domowym i odznaka, na którą od dawna z utęsknieniem czekam, będzie pochodzila z jego domowego browaru.
Odznaka Coors Extra Gold z diodą, pozyskana od kolekcjonera z Niemiec na giełdzie w Grodzisku.
Mam takich odznak kilka, chętnie wymienię na coś innego.
Wszystkim dotychczasowym niezawodnym dostawcom przypominam, że cały czas tworzę największą na świecie kolekcję mrugających odznak. Jeśli coś przyuważycie, to pamiętajcie o mnie.
dołącza też do zajawki Muttah jako nowy diodoposzukiwacz, zachęcony promesą obdarowania jego skromnego piwnokolekcjonerskiego bytu jakże zacnym pokalem Kindl z cynową wstawką Twoje zdrowie pieczarek i niech kolekcja rośnie w siłę!
Odznaka Bud-a, pozyskana na giełdzie w Tychach, a więc już jakiś czas temu. Proszę o wyrozumiałość co do jakości zdjęcia, bo trudno sfotografować błyszczące powierzchnie.
Odznaka znowu od Mafara. Ale to wcale nie jest tak, że Mafar ma wyłączność na dostarczanie mi takich odznak. Wszystkich innych forumowiczów proszę, aby się nie krępowali i podrzucali mi takie świecidełka.
Comment