Znaleziony przeze mnie podczas wieczornych przechadzek plażą kapsel obrośnięty jakimiś osadami z rdzy i innych morskich syfów. Wstawiam jako ciekawostkę. Jeśli ktokolwiek chciałby to to otrzymać, to niech napisze na PW, oddam za free. W sumie ciekawa rzecz - nie wiadomo z jakiego kraju, browaru, piwa, nie wiadomo jak stary, i czy wogóle piwny. Nie dam tez 100%gwarancji że to napewno jest kapsel, ale wiekością by się zgadzało, od spodu widać coś, co może być uszczelką i wciąż wyraźne choć obrośnięte osadem ząbki. foto:
Kapsel z dna Bałtyku
Collapse
X
-
Wyglada raczej jak fragment meteorytu tunguskiego Probowales to odrdzewic ? Ja takie szczatki kapsli wykopalem kiedys podcas wypadu browarcheologicznego ale tamte raczej nie rokowaly szans na reanimacje. Kapsel ten jednak wcale nie musi byc stary. Sol , piasek i morska woda mogly go niezle zmasakrowac nawet przez jeden sezon.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Odradzam dzialanie mechaniczne. Pojdzie w rozsypke. Jesli juz to tylko jakis odrdzewiacz i delikatne "doczyszczanie" np pedzelkiem ale - sorry - mysle ze gra nie warta swieczki bo to prawie na pewno wspolczesne badziewie masowo dostepne w naszych nadmorskich kurortach. Chyba ze masz czas i silna wolePiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
po dokładnym obejrzeniu tych zdjęć stwierdzam jednogłośnie, że to jest kapsel po ŻywcuWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Jakby go wykopał w górach to byłby żywiec,
poszlaki pozwalają podejrzewać że to bosmanŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Z takimi śmiałymi twierdzeniami to mogłeś wyskakiwać 10 lat temuLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
albo od kasplowanego winaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurplJakby go wykopał w górach to byłby żywiec,
poszlaki pozwalają podejrzewać że to bosmanBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment