I jeszcze jedno. Pooglądajcie swoje szkiełka i ceramikę pod kątem takich motywów. W ostatnią sobotę wyrwałem od Albeertosa kolejny kufelek. Stał u niego w kuchni na szafce. Nawet biedak nie wiedział co ma. Może Wy też coś takiego macie i ,tak jak Albeertos, oddacie bez walki.
Kto zainteresowany motywem wozów, powinien napisać pod adres http://www.hook-norton-brewery.co.uk. Mam ich kilka etykiet, na których jest obecny wspomniany motyw, w różnych wariantach kolorystycznych:
Podałem wyżej lik do strony pisząc żeby pod ten adres pisać. A miałem podać maila
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920
no i teraz zdjecia
i jeszcze jedno i tak, 1 i 2 mam po jednej sztuce, 3 mam osiem sztuk, 4 mam trzy sztuki, 5 mam jedna sztukę, 6 mam 9 sztuk kotś chętny?? w gręwchodzi wymiana, jeśli ma ktoś coś, co mnie interesuje ( korki które mam w profilu) a jeśli nie no to mogę oddać...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
Szukam podstawek, etykiet i innych drobiazgów na których widoczne są całe zaprzęgi konne załadowane beczkami z piwem. Najlepsze byłyby oryginały, ale jeśli ktoś ma skany, to także się z nich ucieszę. Interesują mnie przede wszystkim rzeczy z Niemiec.
Witam mam jedno pytanie jakie rzeczy interesuja cie z niemiec?Prosze napisz bo dokladnie nie wiem o co chodzi!
Odpowiadam zatem:
Gdybyś czytał uważniej ten temat wiedziałbyś, że w tej chwili interesują mnie tylko kufle i inne szkło z tym tematem. Całą resztę sobie odpuściłem, bo interesowały mnie tylko obrazki wozów, informacja o ich dawnym wyglądzie, a nie wafle czy etykiety jako takie. Wafle obiecałem już Danocowi, o czy też już poinformowałem.
Jeśli masz interesujący mnie kufel z dowolnego kraju, to oczywiście chętnie się nim zaopiekuję. Mój zbiorek kufli liczy 8 sztuk i powolutku się powiększa.
Dorzucam jeszcze ładną etykietę wraz z powiększonym motywem.
Pivovar Jarošov - Czechy.
Występuje obok prezentowanej 10% również jako 12%.
Ten sam motyw tylko etykieta nie w kolorze srebrnym ale złotym.
Etykiety datowane w sprzedaży 24.08.94 i 05.06.94.
Na deser podstawka HALDEN GUT dwustronna. Przedstawia zaprzęg a na odwocie piękny koń rasy CLIDESDALE. Na początku tematu był spór o konie pociągowe. Na dowód jedna z ras koni używanych do przeworzenia beczek.
Kolejny kufel, na którym wykorzystano grafikę Johanna Adama Kleina, Münchner Bierwagen z 1862 roku.
Tym razem litrowy kufel z browaru Schaffbrau z Treuchtlingen wypuszczony z okazji festynu w 1986r.
Comment