Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Dużej ilości wafli nie biorę więc mam ich ograniczona ilośc a jest wiele chętnych osób, zapomniałem napisać że oczywiście prosze o kopertę zwrotną ze znaczkiem.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Są już przynajmniej 4 rodzaje podstawek, a być może i więcej. Trochę głupio wyglądało jak przerzucałem te sterty podstawek, więc po kilku kupkach dałem spokój (barman był zadziwiony )
Może niektórym wydadzą się dziwne te teksty na podstawkach. Skąd się wzięły? Przyjedździe do Bierhalle i obejrzyjcie ściany, a wszystko stanie się jaśniejsze.
Biorąc pod uwagę post Kalifata i fakt 4 róznych wafli z Bierhalle pojechalem dziś by oprócz degutacji znakomitego weizena i dunkel weizena dobrać 3 pozostałe brakujace wzory.
Wafli jest tyle jakby się już konczył nakład, przy barze są nowe jak i używane. Długo trwało nim wynalazłem wszystkie ale się udało.
Ze względu na obiecaną pomoc zainteresowanym kolekcjonerom dobrałem tyle aby każda z osób, które już wysłały do mnie list otrzymały komplet wszytkich 4 róznych podstawek.
Mam nadzieję, że tak będzie mimo ograniczonej ilości pozostałych podstawek. Niestety ale wiele z nich była juz uzywana.
O kolejności otrzymania całego kompletu decyduje czas nadejścia listu od osób które do mnie napisały w tej sprawie, w pierwszej kolejności bedę wysyłać wafle nowe, dalej uzywane.
Ze względu na niedużą ilość kompletu 4 podstawek nie będę mógł już więcej nikogo usatysfakcjonować.
Posiadam kilka kompletów ( cztery wzory) tych podstawek , także jeśli są chętni to proszę o PW , wyśle gratis po otrzymaniu zaadresowanej i ze znaczkami koperty zwrotnej.
Znając Krzysztofa myślę że będzie można taki komplet podstawek otrzymać gratis po wysłaniu koperty zwrotnej ze znaczkami w liście do Bierhalle .
Zawsze przecież można wysłać PW do Krzysztofa w tej sprawie i dowiedzieć się co i jak.
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
[QUOTE=becik]Biorąc pod uwagę post Kalifata i fakt 4 róznych wafli z Bierhalle pojechalem dziś by oprócz degutacji znakomitego weizena i dunkel weizena dobrać 3 pozostałe brakujace wzory.
Do mnie już dotarły wszystkie cztery.
Wielkie dzięki
Równierz ja dzisiaj je dostałem. Becik, serdecznie Ci dziękuję!
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Posiadam kilka kompletów ( cztery wzory) tych podstawek , także jeśli są chętni to proszę o PW , wyśle gratis po otrzymaniu zaadresowanej i ze znaczkami koperty zwrotnej.
Znając Krzysztofa myślę że będzie można taki komplet podstawek otrzymać gratis po wysłaniu koperty zwrotnej ze znaczkami w liście do Bierhalle .
Zawsze przecież można wysłać PW do Krzysztofa w tej sprawie i dowiedzieć się co i jak.
No właśnie...
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Comment