Podkładki z browarów niemieckich

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • diebels
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.11
    • 170

Podkładki z browarów niemieckich

SZANOWNI KOLEDZY! POSZUKUJĘ KONTAKTU Z OSOBAMI KOLEKCJONUJĄCYMI NIEMIECKIE PODKŁADKI I W OGÓLE FACHURAMI OD NIEMIECKIEGO BROWARNICTWA.
    FAJNIE BY BYLO TEŻ DLA MNIE POZNAĆ NIEMIECKICH ZBIERACZY (POLSKOJĘZYCZNYCH)

• biermann
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.09
    • 2552

Co rozumiesz pod pojęciem "fachurami od niemieckiego browarnictwa" i dlaczego tak KRZYCZYSZ
    "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
    Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
    Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
    Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
    Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• kalifat
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.10
      • 1168

Witaj Diebels

Zapewne kilku takich waflarzy jest i tutaj na forum, ale podstawki niemieckie to tak duży rynek, że najpierw napisz, czy zbierasz wszystkie podstawki z Niemiec, czy tylko z jakiś określonych browarów.
      Np. kolega Ergie zbiera tylko podstawki z Monachium
      Ja zbieram podstawki z byłego NRD, 'Kolsche' oraz z browarów Warsteiner i Veltins.
      Znam również osoby zbierające np. tylko podstawki berlińskie.

A jeśli chodzi o zbieraczy niemieckich, to zapewne warto nawiązać kontakt z Dieterem Beckiem, Robertem Neitzlem czy Paulem Gatzhammerem a jeśli chodzi o NRD-owskie zdobycze to może z Matthiasem Waltherem.
      Trochę tych nazwisk jest, ale zapewne gdy napiszesz co z podstawek niemieckich zbierasz, to łatwiej bedzie znaleźć odpowiedniego kolekcjonera.

Zresztą Andi zapewne zna ich wszystkich osobiście (a może i 1000 innych ), więc doradzić cosik się da.
      bla bla bla

Comment

• Andi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.07
        • 1915

Podkladki z Browaröw Niemieckich to poteznna dziedzina zbieractwa i w zasadzie nie ma takich co by wszystko zbierali.
        Jezeli ktoos zaczyna zbierac to tak ale juz wkrötce przy uzbieraniu kilku tysiecy zaczyna sie specjalizowac.
        Znam ludzi ktörzy zbieraja tylko przedwojenne podstawki a inni tylko z Bawarii itp itd.
        Niektöre Browary wypuscily tyle podstawek ze mozna sie zajac tylko poszczegölnymi Browarami.
        W Niemczech sa 2 ogölnokrajowe i wiele regionalnych kluböw Kolekcjonerskich,ktörzy organizuja swe Gieldy.
        Wydawane wydawnictwo BDM-Bierdeckel-Magazin moze sluzyc jako Katalog bo w kazdym wydaniu jest okolo 1000 Podkladek przedstawionych i wydawnictwo wychodzi 5 razy do roku.
        Wnioskujac po Nicku to kolega interesuje sie Browarem w Issum-Diebels i tu musze powiedziec ze jest olbrzymia ilosc podkladek tylko z tego Browaru
        Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• diebels
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.11
          • 170

Cześć Andi!
          Jako że jesteś dla mnie guru od niemieckiego birofilstwa ,i masz dużo podkładek na zbyciu
          to chciałbym je jakoś wymienić, do zaoferowania w zamian mam tylko ok.50 kapsli (i to ostatnie wydania).Chętnie bym zobaczył jakie to podkładki.Sam mam narazie ok 1000 wzorów z całych Niemiec. Ale głownie zbieram alty,kolsche,Bawarskie,Nadrenia Westfalia.
          Zbieram też szkło (weizen,pokale i kufle) a także otwieracze.
          Ale nade wszystko co związane z Diebelsem (wg mnie najlepsze piwo w Niemczech) .
          Ponieważ organizujemy razem z kolegą giełdy w Katowicach, to bardzo miło byłoby gościć kolekcjonerów z Niemiec.
          Serdecznie Pozdrawiam
          ps. czy jest podkładka z nowym papieżem (PAPST BIER)

Comment

• Krzych15
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2002.10
            • 596

Jak bym wiedział co Ci brakuje- samych podstawek z Niemiec (dubletów) ma kilka kilogramów, naprawdę nie wiem co z nimi robić , ostatnio na giełdzie oferowałem je nawet po 5 gr za sztukę.Jak Cię coś interesuje napisz.Wymiana na podstawki , etykiety świąteczne, z kobietami, mini pokale, piny, ręczniki barmańskie( dla córki) masz szerokie pole do popisu.
            krzych
            Dzień bez piwa to stracony dzień.

Comment

• abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10865

Kolego Diebels, podobnie jak Krzych15 posiadam dużą liczbę wafli niemieckich do oddania (w tym Diebels'y). Jeśli masz chęć na te podstawki, skontaktuj się ze mną na PW.
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...
              X