mam jedno pytanie dlaczego niektorzy kolekcjonerzy gadzetow piwnych-chca na wymiane inne przedmioty,rzeczy wogole nie zwiazane z piwem.Przecierz to jest strona PIWNA!
WYMIANA!
Collapse
X
-
ARTHUR, spróbuję Ci odpowiedzieć na to pytanie. Na to forum trafiają nie tylko kolekcjonerzy birofilii, ale także miłośnicy piwa, którzy cenią sobie smak tego napoju a nie koniecznie muszą zbierać birofilia. Zbierają różne inne rzeczy i dlatego gdy coś im wpadnie w ręce z birofilii oddają je, lub wymieniają z innymi. I w ten sposób nieraz zaoferują coś rzadszego do np. mojej kolekcji. Ja się z tego cieszę, wszak to jest strona PIWNA jak napisałeś a nie kolekcjonersko-birofilistyczna."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
Related Topics
Collapse
-
Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2024! To wydarzenie skupione nie tylko na piwie, ale również na wspólnej zabawie i integracji podczas...
-
Channel: Festiwale piwne
2024-09-21, 11:48 -
-
Po raz 19 w Elblągu spotkają się fanatycy birofilii. Wraz z upływem czasu pojawiać się będą nowe informacje dotyczące imprezy
-
Channel: Giełdy kolekcjonerskie
2025-01-14, 13:22 -
-
pozycja godna odnotowania: Piwna odsłona miasta Radomia. Katalog wystawy, oprac. Krzysztof Głowacki, wyd. Archiwum Państwowe w Radomiu, Radom 2023. W zasadzie to katalog wystawy, tyle, że wydany solidniej, niż niejedna książka. Z opisu książki: "Wydawnictwo powstało w związku z wystawą...
-
Biesiada piwna. Ilość miejsc ograniczonaStart2024-10-12Koniec2024-10-12AdresWarszawa, Chlubna 1, Restauracja Dziki Zakątek
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-09-29, 17:12 -
-
Biesiada piwna. Ilość miejsc ograniczonaStart2024-10-05Koniec2024-10-05AdresWarszawa , Chlubna 1, Restauracja Dziki Zakątek
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-09-29, 17:07 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment