Poszukuję wszystkiego co jest związane z warzeniem piwa w byłych Prusach Wschodnich. Interesuje mnie przede wszyskim Allenstein / Olsztyn.
Piwowarstwo w byłych Prusach Wschodnich
Collapse
X
-
piwowarstwo w byłych prusach wschodnich
Witam,
mam przedwojenne etykiety z Olsztyna - dwie rózne krawatki i etykietę prostokątną z piwa Doppel Caramel.Jesli cię interesują - pisz na adres slawomir.jedrzejewski@agora.plsj -
Related Topics
Collapse
-
Nie mam zamiaru opisywać na łamach forum kompletnej historii piwowarstwa w Prusach Wschodnich, ponieważ nie czuję się do tego powołany. Mamy lokalnych historyków, którzy tym się zajmują, ja chciałbym tylko opublikować trochę danych, które udało mi się zebrać w całość na podstawie...
-
Channel: Historia
-
-
Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...2024-12-10, 18:48 -
Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ]
...-
Channel: Islandia
-
-
Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa
Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.
Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...2024-09-18, 13:25 -
Paczków
Według pewnego kronikarza Paczków był podobno już w 791 roku dużym i zaludnionym miastem. Tysiąc lat później, w 1784 roku, twierdzono że to nieprawda. Kto wie, to co dziś wydaje nam się wielkie, za sto lat może być uznane za małe. Dziś Paczków jest niewielkim...-
Channel: Historia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment