Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita
No i nikt nie chce pomóc? Mnie ta szklanka naprawdę jest potrzebna
swego czasu widzialem ja na allegro niestety żałuje że jej nie kupiłem a teraz to albo nikt nie ma albo nie chce się podzielić...ludzie, pomóżcie 2 borifilom w potrzebie
ciągle poszukuję szklanek "żubr w lublinie sie należy" i "żubr w krasnymstawie się należy".. mogę zaoferować w zamian postawki korkowe żubr żyje podlasiem, żubr wpływa na warmię oraz najnowsze podstawki żywca ( awers metal, rewers korek) no i gotówkę jakby ktoś nie był chętny na wymianę tylko na sprzedaż
W Lublinie dziś na gieldzie słyszałem, że tych szklanek jest więcej. Podobno jest jeszcze: Lubartów, Świdnik, Kraśnik i chyba coś jeszcze. No i oprócz tego jest jeszcze wersja (ponoć najpopularniejsza) z napisem "Żubr to się należy". Fotkę tej postaram się później wrzucić do kolekcjonerstwa.
W Lublinie dziś na gieldzie słyszałem, że tych szklanek jest więcej. Podobno jest jeszcze: Lubartów, Świdnik, Kraśnik i chyba coś jeszcze. No i oprócz tego jest jeszcze wersja (ponoć najpopularniejsza) z napisem "Żubr to się należy". Fotkę tej postaram się później wrzucić do kolekcjonerstwa.
a masz mozliwosc zalatwienia ktorejs z tych szklanek??
marian & nikita właśnie jakos wczoraj na allegro widziałem to szkło, linka wrzuciłem do ciekawych aukcji to sobie zobaczycie. Na marginesie to nie sprzejade ja, żeby nie było że namawiam do kupna
Dzięki pomocy gisou-a () już mam szklankę Żubra co się należał w Lublinie - wielkie dzięki!
Poszukuję obecnie Krasnegostawu i innych jeszcze (jeśli są) odmian tej szklanicy - w zamian np: podstawki, szkło z innych polskich browarów lub mogę też czegoś poszukać na zamówienie.
Niestety nikt chyba nie jest w stanie odpowiedzieć w tej chwili na to pytanie. Sezon jeszcze trwa i każdego dnia mogą pojawić się nowe odmiany z tej serii.
Obecnie wiem o czterech odmianach:
1) Żubr żyje Podlasiem;
2) Żubr w Lublinie się należy;
3) Żubr w Krasnymstawie się należy;
4) Żubr się należy.
Obecnie poszukuję szklanki oznaczonej wyżej numerem 3).
Oddzielnym tematem są podstawki korkowe żubra, których opisy nie do końca pokrywają się z hasłami umieszczonymi na szklankach.
Comment