Przedwojenne butelki z Wrocławia na wymianę

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kałusz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.02
    • 302

Przedwojenne butelki z Wrocławia na wymianę

Witam,
    oferuję na wymianę przedwojenne butelki z browarów wrocławskich. Najchętniej oddam cały komplet jednej osobie:

1. Haase - biała, bez porcelanki - rozlewnia August Mende ( pięknie zdobiona)
    2. Haase - biała, bez porcelanki - rozlewnia August Supper ( Trzebnica) - pieknie zdobiona
    3. Haase - brązowa, bez porcelanki - rozlewnia Carl Meyer - pięknie zdobiona, wytłoczona nazwa piwa "pilsener"
    4. Haase - brązowa, z oryginalną porcelanką, poj 0,33 - rozlewnia Berlin
    5. Brauerei zum Nussbaum - brązowa, z pocelanką ale bez napisów - pięknie zdobiona
    6. W.Hubner's Brauerei - zielona, z porcelanką bez napisów - bardzo ładna
    7. Conrad Kissling - brązowa, z porcelanką bez napisów
    8. Breslauer Union Brauerei - brązowa, z porcelanką bez napisów - wytłoczona nazwa piwa " reform bier".

Interesują mnie w zamian przedwojenne dokumenty browarniane ( papiery firmowe, rachunki, reklamy etc). Proponuje wymianę w stosunku 1:1. Kontakt na pw lub mail kalusz@gazeta.pl

Pozdrawiam wszystkich.
    sj

Related Topics

Collapse

• Olguniecia55
    Porcelanka
    Olguniecia55
    Witam. Mam małe pytanie odnośnie porcelanki którą znalazłam w wykopie pod fundamenty domu. Porcelanka miała taki napis: J. Pueschel Glogau. Z góry dziękuję za udzieloną odpowiedź. Pozdrawiam.
    2018-11-18, 17:29
  • banasrobert
    pieczęć do wypalania napisów z browaru w Niechcicach
    banasrobert
    Mam do wymiany metalową pieczęć służącą do wypalania napisów na korkach do butelek z browaru w Niechcicach.

Wymienię na:
    - brakującą/e mi zrywki, nakładki na butelki
    - lub coś ciekawego z browaru Warszawskiego albo ciechanowskiego
    - lub polski kapsel...
    2018-01-30, 20:22
  • darekd
    Erl Bräu, Erlkönig Dunkle Weisse
    darekd
    Browar z miasteczka Geiselhöring w Dolnej Bawarii.

https://www.erl-braeu.de/

5,5% alk.

Aromat - banan, trochę podpieczonych tonów słodowych, niska korzenność, cytrusów prawie nic
    Piana - wyższa, umiarkowanie trwała, prawie nic nie zostawia
    Barwa...
    2025-04-12, 21:37
  • darekd
    Wrowar, Black River
    darekd
    Wrowar to następca browaru Cześć Brat z podwrocławskiego Jelcza-Laskowic. Ruszyli w tym roku.

Oatmeal Stout, 4,6% alk.
    Aromat – słodowy, palony, bardziej kakao niż czekolada a paloność w kierunku kawowych niuansów
    Piana – średnia, nie jest zwarta, nietrwała, szybko całkowicie
    ...
    2024-12-30, 15:42
  • dadek
    Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
    dadek
    Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
    2024-10-23, 01:37
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...