Koszulki na podstawki
Collapse
X
-
-
Oczywiście jest interes w tego typu produkcie ale trzeba czekać żeby tranzakcja sie opłąciłą. Domyślam się ze koło 200-500 ludzi było by zainteresowanych kupnem tego produktu od ciebie. Ja sam mam koło 300 podkłądek i na pewno kupie te blistery jeśli się pojawią na allegro w przystępnej cenie. Co do Allegro i ebay to strzał w 10.Nigdzie sie nie sprzeda to lepiej niż w dziale kolekcje dla birofili. Gdybym miał troche więcej czasu to wszedł bym w tego typu interes. Fajna sprawa zwłasza dla Ciebie jeśli jesteś pasjonatem tego rodzaju kolekcjonerstwa. Ja sam uwielbiam gadzety itp. związane z piwkiem ale nie mam czasu na interes jak również gotówki. Co do kursy dolara ma tendencje spadkową wiec myśle ze w połowie roku bedzie stałw grancicy 2 zł i w tedy deal znakomity. Mówi się że dolar ma wyrównać sie ze złotówką ale myśle że to troche potrwa. Popieram twój projekt. A taka dygresja. Fakt TiR to kierunek dla ludzi obijających się sam studiuje WF dziennie na AWF wiec znam ludzi tzw opier..... z TiRu.AdamGablerComment
-
Tak, jestem mocny w gębie i wyobraź sobie, że czasami udaje mi się nawet przejść od słów do czynów, o czym Ty możesz sobie tylko poczytać - w końcu nie byłaś nigdy na żadnej giełdzie i nie masz pojęcia jak sympatyczne rzeczy Cię omijają. Zbieranie podstawek z samego tylko Allegro to takie kolekcjonerstwo jak lizanie lizaka przez papierek.... Do dziś pamiętam Twoje słowa, które brzmiały mniej więcej tak: "...nie będę jechała jakimś tam byle jakim pociągiem tyle kilometrów albo spała byle gdzie..." - z takim podejściem droga Karino, powinnaś zbierać stalowe puszki po kawiorze a nie podstawki od piwa!
Złośliwość jest podobno oznaką inteligencji, doceniam to co piszesz, jednakże zamiast ględzić od rzeczy, przeczytaj lepiej jakąś książkę i podszkol się z języka, z którego rok temu zrobiłaś maturę... Dysortomózgowie to raczej wstydliwa choroba, a może to my jesteśmy tacy nietolerancyjni?
wznoszę toast za moją ulubioną kolekcjonerkę ze stolicy!
Comment
-
No tak. Jest moja prawda... Jest też Twoja prawda! Ale nie zapominaj, że jest też jeszcze jeden rodzaj prawdy, o którym pewnie zapomniałaś... wiesz jaki? Gówno prawda!Comment
-
Z szacunku do czasu, którego ostatnio mam coraz mniej i do tego, że ART pewnie wytnie co trzeba (albo i nie ) nie będę drążył tematów z definicji "niedrążalnych"
TomekComment
-
Otrzymałem właśnie pierwszą odpowiedź, na moje zapytanie ofertowe, od jednego z krajowych producentów segregatorów... Otóż:
Segregator
z tektury litej o grubości 2,5mm,
z jednokolorową matową okleiną,
wzmocnionymi metalowymi narożnikami,
o wymiarze 370x260x80 mm (dla koszulek 360x250mm),
z mechanizmem dźwigniowym na cztery ringi - śr./wys. 65mm
wstępnie kosztuje:
Nakład 200szt. = 13,20zł / szt. + VAT 22%
Nakład 300szt. = 12,10zł / szt. + VAT 22%
Nakład 500szt. = 11,00zł / szt. + VAT 22%
Nakład 1000szt. = 10,05zł / szt. + VAT 22%
To pierwsza oferta i pierwsza wycena. Czekam na dalsze informacje od pozostałych producentów. Dla ciekawości wyślę też te dane Chińczykom, bo akurat z nimi rozmawiałem głównie o blisterach na kapsle i koszulkach na podstawki. Nie wiem natomiast, czy opłaciłby się import tak nietypowych segregatorów właśnie z Chin, bo o tyle, o ile one nie są ciężkie do wysyłki, to przy takim rozmiarze i ilości zajmują całkiem pokaźną objętość, tak więc zastanawiam się czy akurat odnośnie segregatorów od dostawcy innego jako polski producent, gra byłaby warta świeczki...
Ktoś pytał o cenę detaliczną blisterów na kapsle już po sprowadzeniu do Polski. Nie chciałbym na tym etapie palnąć jakiejś głupoty i pomylić się w wycenie, ale nie sądzę aby finalna cena jednostkowa przekroczyła 3.5 zł za arkusz A4 na 35 kapsli - co jak sami wiecie jest bardzo konkurencyjne do oferty SEPY. Jak będzie nie wiem, na razie tego jeszcze nie sprowadziłem, jak to napisała ładnie moja ulubiona (nie)znajoma Karina, w gębie jestem mocny, więc skupię się bardziej na konkretach...
Tomek
Comment
-
Odnośnie cen koszulek na podstawki, to WSTĘPNIE ZAKŁADAM, że finalna cena detaliczna nie powinna przekroczyć 1zł za arkusz z transparentnej i grubej folii PP z 6 kieszonkami formatu 120x120mm - zdaję sobie sprawę, że to i tak jest znaczny koszt, ale jednej złotówki za koszulkę tego formatu nie da się porównać nijak do ceny mniejszej koszulki SEPY za 4,5zł (słownie: CZTERY I PÓŁ). Problem polega na tym, że nie można iść zbytnio na kompromis jakości do ceny, one mogłyby być i po groszu, ale tak cienkie jak sik pająka dlatego szukam dobrego towaru w rozsądnej cenie. Jestem przekonany, że ta oferta nie każdego zainteresuje i że będą tacy, co będą woleli tradycyjnie trzymać podstawki w pudełkach, woreczkach strunowych albo w zwykłych koszulkach A4 z Tesco... Nie da się wszystkim dogodzić, niestety!
Co do upustów myślałem nie tyle o obniżaniu ceny przy zamówieniu hurtowym (aczkolwiek uwzględniam taką opcję) - myślałem natomiast o tym aby koszt jednostkowy od razu był niski, nawet w detalu, jedyny szkopuł w tym, że koszulki można byłoby kupować jedynie w zbiorczych opakowaniach, np po minimum 50-100 sztuk aby uniknąć drobnicy... To jeszcze jest kwestia do przemyślenia, na razie nie dzielmy skóry na niedźwiedziu!
TomekComment
-
zawsze wiedzialem, ze nikt nie lubi warszawiakow, a najbardziej oni sami co do slaska to bylem pewny, ale w Poznaniu tak wrogo nastawieni ??
co do koszulek to biore po 50 szt z przerwami do tego segregatory a moze moj zakup sie polaczy z pozostalymi kolekcjonerami z Knurowa i bedzie wieksze zamowienie? tymczasem sledzimy Twoje poczynania i zyczymy powodzeniaMoja kolekcja: http://kolekcja-midura.plComment
-
zawsze wiedzialem, ze nikt nie lubi warszawiakow, a najbardziej oni sami co do slaska to bylem pewny, ale w Poznaniu tak wrogo nastawieni ??
co do koszulek to biore po 50 szt z przerwami do tego segregatory a moze moj zakup sie polaczy z pozostalymi kolekcjonerami z Knurowa i bedzie wieksze zamowienie? tymczasem sledzimy Twoje poczynania i zyczymy powodzenia
O tym, że Knurów zamówi 500 sztuk koszulek i dwadzieścia segregatorów to ja już wiem od dawna ;-P tylko import z Chin to nie jest takie "в кий пердзял" jakby się co niektórym wydawało... :-) Ja też bym wolał pójść sobie do sklepu i kupić gotowe albo zamówić u kogoś kto się tym zajmuje nie martwiąc się o nic i niczym nie ryzykując. Myślę i martwię się (na zapas) czy inwestycja będzie miała ręce i nogi, bo to nie sztuka wywalić pieniądze w błoto a 5 tysięcy dolarów ulicą nie chodzi... Gdyby była chociaż dodatkowa osoba, do podziału nie tylko zysku, ale i potencjalnego ryzyka, to podejrzewam, że szybciej bym się zdecydował na zamówienie. Biedny los początkującego importera... ;-P
Jeśli macie jakiś pomysł, sugestię czy też jakąkolwiek wątpliwość odnośnie wykonania/zamówienia takich koszulek na podstawki to piszcie śmiało, może razem coś wymyślimy i odwieczny problem przechowywania podstawek odejdzie do lamusa...
To samo tyczy się kapslarzy - wszelkie sugestie mile widziane! Od blisterów SEPY formatu A4 na 35 kapsli chyba nic ambitniejszego nie wymyślono jak do tej pory do archiwizacji kolekcji... A może wprowadzić jakieś udoskonalenia? Bazuję tutaj na Waszym indywidualnym doświadczeniu w tej kwestii, tak więc temat jest otwarty...
TomekComment
-
Nie eliminuje to całkowice ryzyka zamówienia, zapłacenia Chińczykom i czekania na towar, ale na początek może wystarczy.
Trzymam kciukiLast edited by Promil03; 2008-01-16, 16:30.Comment
Comment