Buchs - Browar Tychy - ile warty?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • razporaz
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.05
    • 1

Buchs - Browar Tychy - ile warty?

Mam pytanie - ile może być warty oryginalny album autorstwa p. Jerzego Buchs'a pt. "Browar Książęcy Tychy. Przegląd dziejów 300-letniego rozwoju" wydany w roku 1929 w Katowicach?
    Album jest w bardzo dobrym stanie.
    Czy taki album był np. reprintowany?
  • iommi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.07
    • 1522

Widziałem go kiedyś w jednym z rybnickich antykwariatów. Dosyć zniszczony, brakowało m.in. strony tytułowej, część kartek była czymś pozalewana. Cena - z tego co pamiętam antykwariusz życzył sobie ok. 150 zł.
    Ale, że powtórzę wyświechtaną formułkę, wart jest tyle, ile ktoś ci za niego zapłaci...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• grzeber
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2002.05
      • 2875

Co jakiś czas pojawiają się na różnych aukcjach, i najczęściej nie osiągają wymienionej wyżej ceny.
      pozdrawiam
      www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• smes
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2006.09
        • 615

Ja kupiełem taki album za 100 zł + koszta wysyłki 8 zł na allegro. Myśle że cena 100 jest do osiągnięcia.
        Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl

Comment

• Stolp
          Porucznik Browarny Tester
          🍼🍼
          • 2002.06
          • 493

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika razporaz Wyświetlenie odpowiedzi
          ..."Browar Książęcy Tychy. Przegląd dziejów 300-letniego rozwoju" wydany w roku 1929 w Katowicach?
          ...
          Czy taki album był np. reprintowany?
          Wersja niemiecka tego wydawnictwa dostępna jest tutaj:
          http://www.sbc.org.pl/dlibra/doccont...d=827&dirids=1
          Zbieram porcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska
          Szukam
          e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA:
          https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa

Comment

Przetwarzanie...
          X