Piwo w Gliwicach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • seba_gliwice
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.10
    • 374

Piwo w Gliwicach

Witam,

Proszę o pomoc wszystkich kolegów kolekcjonerów, którzy posiadają w swoich zbiorach jakiekolwiek pamiątki związane z gliwickim browarnictwem i hadlem piwem (porcelanki, butelki, wszelkie opakowania, etykiety, podkładki, szkło, reklamy, pocztówki, inne bibeloty, etc.). Chodzi zarówno o browary, hurtownie, rozlewnie piwa oraz gospody i piwiarnie. Sam posiadam sporą kolekcję, ale doskonale wiem, że wielu z was posiada takie rzeczy, że nawet filozofom się nie śniło (nie mylić z "fizjologami" z popularnego serialu komediowego Polsat'u). Prosiłbym o zamieszczanie swoich zdjęć oraz ilustracji. W niedługim czasie wraz z Muzeum w Gliwicach chciałbym wydać coś w rodzaju albumu związanego z tym tematem. Wydawnictwo miałoby nawiązywać do wydanej niedawno mojej książki "Zarys Dziejów Piwowarstwa Gliwickiego".

Oczywiscie żadne publikacje nie będe realizowane bez zachowania ustawowo określonych praw autorskich. Jeżeli dany materiał ilustracyjny znalazłby się w tym wydawnictwie to wówczas poproszę jego właścieiela o zdjęcia wymaganej rozdzielczości na mój prywatny adres mailowy: gleiwitz@tlen.pl i zostanie z nim podpisana umowa na udostępnienie zdjęć swoich zbiorów.

Z góry dziekuję i liczę na Waszą pomoc i kolekcjonerskie wsparcie
Przetwarzanie...
X