W związku z moim greckim zboczeniem, kupię dowolne pokale, kufle, cokolwiek pochodzące z browarów greckich.
Mythos, Vergina i inne greckie
Collapse
X
-
Mam czapkę z browary Mythos - mozliwa wymiana za moje P.S.Zbieram porcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska
Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA:
https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Comment
-
Mam etykiety i podstawkiComment
Related Topics
Collapse
-
Od dawna greckie browary przemysłowe obok typowych południowych lagerów mają w swojej ofercie obowiązkowo piwa pszeniczne. Oczywiście jest to w pełni zrozumiałe, zarówno z przyczyn klimatycznych, jak i z powodu licznej rzeszy turystów z Niemiec, przyzwyczajonych przecież do tego stylu. Tym...
-
Channel: Grecja
2017-07-05, 10:35 -
-
Piwo z browaru Noctua, mieszczącego się w Atenach. Chilling Season to amber ale, nachmielone amerykańskimi odmianami Centennial, Cascade i Simcoe. Goryczka podana na etykiecie to 35 IBU.
Barwa bursztynowo-brązowa. Nieklarowna.
Jasnobeżowa piana, potężna po nalaniu. Posiada...-
2019-05-30, 19:24 -
-
Brewery Of Peloponnisos (Ζυθοποιία Πελοποννήσου) został założony trzy lata temu w miejscowości Nemea w północno-wschodniej części Peloponezu. Animatorami przedsięwzięcia było dwóch panów - Panagiotis Thamnidis, ekonomista po studiach rolniczych i enolog oraz Panagiotis...
-
-
-
Delphi z mieszczącego się na przedmieściach Aten minibrowaru Elixi to wspólna receptura dwóch greckich oraz jednego włoskiego browarnika. Piwo jest pilsnerem, z dodatkiem miodu. Ma 5% alkoholu. Nie poddano go filtracji ani pasteryzacji.
Barwa złoto-miodowa. Prawidłowo mętna, skoro...-
2019-05-27, 14:34 -
-
Produkowana w Grecji licencyjna wersja pilsnera z niemieckiego Henninger Bräu. Alkohol 5,0%.
Słomkowo-żółta barwa. Całkowicie przejrzysta.
Biała piana, o sporej tendencji do oblepiania szkła. Osiada trwałą, mięsistą pierzynką.
Aromat jak na styl przesunięty...-
2015-11-21, 17:50 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment