Poszukiwane serwetki - pilsdeckchen, dropcatcher

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lukiper
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.02
    • 163

Poszukiwane serwetki - pilsdeckchen, dropcatcher

jak w tytule, od niedawna zacząłem zbierać tego typu rzeczy, jeżeli ktoś coś takiego posiada na zbyciu, chciałby się tego pozbyć - chętnie przyjmę
    na razie w mojej kolekcji jest około 40 takich serwetek ( mam tylko 3 z polski: Bosman, Lech, Żywiec- starszy wzór) tak więc dużo mam do zbierania
    oczywiście mam na wymianę takie serwetki jeżeli ktoś by chciał, ewentualnie mogę wymieniać za etykiety lub inne gadżety które nazbierały mi się przez 8 lat kolekcjonerstwa birofiliów.
    czekam na odzew zainteresowanych tematem

Ps. temat serwetek był już poruszany na forum ale z racji odległych dat jest już pewnie to nieaktualne w tamtych przypadkach
    www.pilsdeckchen.za.pl
    www.wkk.free.ngo.pl
  • lukiper
    • 2003.02
    • 163

Pozwolę sobie przypomnieć temat
    w dalszym ciągu poszukuję tego typu rzeczy.
    Nie będę się dużo rozpisywał; zapraszam na moją stronę www.pilsdeckchen.za.pl na której można zobaczyć to co do tej pory uzbierałem - brakuje obecnie jeszcze działu "niemcy" który dodam na dniach
    www.pilsdeckchen.za.pl
    www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6056

Nie wiem czy przypadkiem mailowo nie atakowaleś mnie Lukiper w tej materii ale mam swój były około 40-to , może 50-cio sztukowy zbiorek tychże na zbyciu. Co zbieram to napisałem w profilu. Jesli chcialbys kupic to na pewno nie będe pajacował z ceną świadomy wąskiego rynku zbytu tychże walorów kolekcjonerskich. Sekcja polska jest tam na pewno większa od Twojej Ustrzel mnie na PW w połowie grudnia w tej kwestii.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• lukiper
        • 2003.02
        • 163

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
        Nie wiem czy przypadkiem mailowo nie atakowaleś mnie Lukiper w tej materii ale mam swój były około 40-to , może 50-cio sztukowy zbiorek tychże na zbyciu. Co zbieram to napisałem w profilu. Jesli chcialbys kupic to na pewno nie będe pajacował z ceną świadomy wąskiego rynku zbytu tychże walorów kolekcjonerskich. Sekcja polska jest tam na pewno większa od Twojej Ustrzel mnie na PW w połowie grudnia w tej kwestii.
        Tak, dobrze pamiętasz - kontaktowałem sie z Tobą przypomnę się w grudniu
        pozdrawiam
        www.pilsdeckchen.za.pl
        www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• lukiper
          • 2003.02
          • 163

Kolejny raz pozwolę sobie odświeżyć ten temat. W dalszym ciągu poszukuję tego typu rzeczy. Tym którzy odpowiedzieli już na mój temat - serdeczne dzięki!
          ( Mam jednak nadzieję, że będziecie pamiętać o takim skromnym kolekcjonerze z Wrocka który zbiera takie serwetki. )
          Liczę na odzew kolejnych osób którym wpadną w ręce tego typu rzeczy. Ewentualnie może ktoś zna osoby które to zbierają? To prosiłbym o namiar (wiem, to już kosmos , ludzie w Polsce praktycznie tego nie zbierają - ale może jednak? swiat jest ponoć mały... )
          Chyba coś później "nasmaruję" z dziale Moje zbieranie odnośnie mojej kolekcji serwetkowej
          pozdrowionka dla czytających moje literki
          Last edited by lukiper; 2007-09-30, 16:34.
          www.pilsdeckchen.za.pl
          www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• beny
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2001.03
            • 984

mam zagraniczne - chetnię wymienię za polskie
            Z piwnym pozdrowieniem
            Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• lukiper
              • 2003.02
              • 163

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beny
              mam zagraniczne - chetnię wymienię za polskie
              Hmm.... super! Jeśli możesz napisz co konkretnie z tej zagranicy posiadasz? Ewentualnie skany na e-maila podeślij. Z polskich serwetek to mam mało na zbyciu ale wieczorkiem prześlę co mogę zaoferować (ok.10 wzorów)
              www.pilsdeckchen.za.pl
              www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• pianodive
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.09
                • 56

Mam dużą serwetkę kwadratową z logo Bierhalle. Jeżeli jesteś zainteresowany, chętnie wymienię na jakąś podstawkę

Comment

• lukiper
                  • 2003.02
                  • 163

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukiper
                  ...wieczorkiem prześlę co mogę zaoferować ...
                  właśnie poszła do Ciebie wiadomość ze skanami
                  www.pilsdeckchen.za.pl
                  www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• lukiper
                    • 2003.02
                    • 163

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pianodive
                    Mam dużą serwetkę kwadratową z logo Bierhalle. Jeżeli jesteś zainteresowany, chętnie wymienię na jakąś podstawkę
                    Jestem zainteresowany w tej sprawie wysłałem już do Ciebie PW
                    www.pilsdeckchen.za.pl
                    www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• Cooper
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2002.11
                      • 6056

pozwolę się wtrącić do powyższej dyskusji ale z tego co wiem Bierhalle nie wydało żadnego dropcatchera. Pianodive mówi o zwykłej firmowej serwetce , takiej jakiej używa się w restauracjach do wytarcia otworu paszczowego po konsumpcji dań. Wszak Bierhalle to browar restauracyjny.
                      Może Lukiper zamieść jakieś przykladowe skany bo obawiam się że nie wszyscy forumowicze mogą wiedzieć co konkretnie poszukujesz. To trochę jak z postem Abernackiej gdzie oferowano mu ręczniki ale nie barmańskie tylko klasyczne plażówki
                      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• lukiper
                        • 2003.02
                        • 163

...Może Lukiper zamieść jakieś przykladowe skany bo obawiam się że nie wszyscy forumowicze mogą wiedzieć co konkretnie poszukujesz.
                        ok. masz rację. Wieczorkiem napiszę co nieco w dziale moje zbieranie co konkretnie zbieram i poszukuję. Zamieszczę też obrazki pomocnicze tak by nie było żadnych wątpliwości
                        www.pilsdeckchen.za.pl
                        www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• pianodive
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2005.09
                          • 56

Pianodive mówi o zwykłej firmowej serwetce , takiej jakiej używa się w restauracjach do wytarcia otworu paszczowego po konsumpcji dań. Wszak Bierhalle to browar restauracyjny.
                          Cooper, masz całkowitą rację. Tak też przedstawiłem sytuację Lukiperowi. Wygląda na to, że nie stracił zainteresowania

Comment

• lukiper
                            • 2003.02
                            • 163

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukiper
                            ok. masz rację. Wieczorkiem napiszę co nieco w dziale moje zbieranie co konkretnie zbieram i poszukuję. Zamieszczę też obrazki pomocnicze tak by nie było żadnych wątpliwości
                            wieczorek nastąpił dziś rano ale lepiej późno niż wcale
                            tutaj trochę o szczegółach:
                            Opisz swoją kolekcję, opowiedz co zbierasz, jak zmienia się Twoje kolekcjonerskie hobby w czasie i przedstaw te kolektybilia, z których jesteś najbardziej dumna/dumny.
                            www.pilsdeckchen.za.pl
                            www.wkk.free.ngo.pl

Comment

• grzeber
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2002.05
                              • 2869

Coś powinienem znaleźć (czekaj na fotki), chętnie wymienie na polskie dropcatchery.
                              pozdrawiam
                              www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

Przetwarzanie...