Interesuje mnie zakup ramki/tablicy z wywierconymi otworami na korki porcelanowe, proszę o ewentualne namiary na producenta, z góry dziekuję!
Kupię ramkę na porcelanki
Collapse
X
-
zbieram
Witam, kolekcjonuje od kilku tygodni dolny śląsk, ale wybrany obszar: GLOGAU (główne miasto) oraz ZARKAU, POLKWITZ, HERMSDORF... (okoliczne wioski).Na aukcje zaglądam, ale nie spotkałem jeszcze tablic na porcelanki; myślałem o jakiejś firmie produkującej tego typu przedmioty, ale marnie to widzę.
Na wymianę mam jakieś polskie i niemieckie, nie mam pojęcia skąd pochodzi większość z nich, na pewno jest tam Lissa (Leszno) i Bojanowo.
Ewentualnie gdybyś coś znalazł z mojej okolicy, to zrobię zdjęciaComment
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:
1. Czy takie porcelanki występowały...1 Photo-
Channel: Historia
-
-
Koszęcin to niewielka śląska mieścina, położona niedaleko Lublińca, znana z Pałacu Koszęcińskiego, który jest aktualną siedzibą Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk.
Od 2022 roku Koszęcin jest też na piwnej mapie Polski dzięki otwarciu browaru restauracyjnego Śląsk.
Do Koszęcina...-
Channel: Śląskie
-
-
Witam poszukuję porcelanek z Górnego Śląska np Laurahütte Kattowitz Schoppinitz Rosdzin Pless Radzionkau itd.
Proszę propozycje z ceną
Pozdrawiam z Giszowca...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2024-05-10, 09:15 -
-
Poszukuje porcelanek/butelek z Stettin. Wymienie sie za inne porcelanki lub odkupie. Czego szukam z porcelanek miedzy innymi:
H. Zimermmann Gotzlow/Bolinken
K. Sydow
Franz Theel Stolzenhagen
H. Wegener
F. Wegner
Dr. C.L. Weitze
B. Schulz Zullchow
...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Piwo gotowe do oceny