Czy znajdą się osoby, które udzielą pomocy przy tworzeniu kolekcji butelek piwnych z okresu drugiej wojny. Jestem w posiadaniu 25ciu brązowych butelek o pojemności 0.33 l z zamknięciem porcelanowym, pracuje obecnie nad drewnianą skrzynką do nich a mój problem polega na tym iż nie moge dobrać odpowiednich etykiet choć mam ich chyba około stu. Interesują mnie etykiety zarówno polskie jak i niemieckie najlepiej z obszaru pomorskiego. Wszystkim osobą, które zamierzają mi pomóc z góry dziękuję. Lipek11
Etykiety
Collapse
X
-
Szanowny Kolego, czy nie uważasz, że wypełniając profil (taki brodacz po prawej u góry) możesz pomóc samemu sobie? Może się okazać np., że sąsiad zza ściany to najlepiej zorientowana osoba na Forum w tym temacie.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
-
-
Przy rekonstrukcji według mnie można wszystko tylko do tego stopnia aby to wygłądało na realne. Zaangażowany jestem w pewnej grupie rekonstrukcji historycznej i taki nabytek w postaci skrzynki z butelkami po piwie z etykietami z okresu wojny zawsze podnosi jakość widowiska.
Comment
-
-
Po raz kolejny w tym momencie można zareklamować największą internetową skarbnicę etykiet sprzed 1945 roku z terenów byłej i obecnej Polski.
Wchodzisz . Wybierasz browar jaki by Cię interesowal. Pyk , pyk drukareczka i masz etykiety jakie Ci przypasują do naklejenia na rekonstruowane flaszki. Ot i tyle. Jest tam zdecydowana większośc znanych wzorów etykiet piwnych z tego okresu czasu.
O naklejaniu na butelki etykiet orginalnych ze względu na m.in. "kolekcjonersko-moralne" znaczenie nawet nie będę się wypowiadałPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziO naklejaniu na butelki etykiet orginalnych ze względu na m.in. "kolekcjonersko-moralne" znaczenie nawet nie będę się wypowiadałpozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lipek11 Wyświetlenie odpowiedziPrzy rekonstrukcji według mnie można wszystko tylko do tego stopnia aby to wygłądało na realne. Zaangażowany jestem w pewnej grupie rekonstrukcji historycznej...
W pierwszym poście jest mowa o kolekcji butelek piwnych. Do rekonstrukcji można etykiety wydrukować samemu, do kolekcji juz nie bardzo .
Comment
-
Comment