Jak znalazłem "skarb".(birrokolekcjonera)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • woj69
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.11
    • 67

Jak znalazłem "skarb".(birrokolekcjonera)

Nie jestem przekonany czy w dobrym miejscu poruszam ten temat, ale uprzedzam, że net mam dopiero od ok. miesiaca i jeszcze się trochę gubię w tych wszystkich linkach, nikach hubbach, profilach itp, itd.( liczę na wyrozumiałość ze strony wszystkich starych "wyrzeraczy"). Tak jak wspomniałem na stronie "Przedstaw się" interesuje mnie nawiązanie kontaktu z innymi birofilami, a konkretnie osobami kolekcjonującymi tak jak ja kapsle od piwa celem ich wymiany. W opisie swojego profilu zaznaczyłem, że nie posiadam duplikatów kapsli . Na dzień dzisiejszy sytuacja nieco się zmieniła, a to za sprawą "skarbu" jaki udało mi się znaleźć. W ostatnim czasie na obiekcie w którym pracuję prowadzone są prace modernizacyjne. Polegają one m.innymi na wymianie przestarzałych układów sterujacych na nowe. Wiąże się to z demontarzem starych szaf sterowniczych.
    To właśnie wewnatrz fundamentów pozostałych po w\w szafach oczom moim ukazał się widok który mnie niezmiernie ucieszył. Wsród kurzu i wszelakiej maści śmieci dostrzegłem bowiem kilkanaście walajacych się kapsli, które musieli zapewne pozostawić po degustacji ludzie którzy przed laty budowali ten obiekt. Po wydobyciu "mojego skarbu" okazało się, że są to kapsle z piw produkowanch onegdaj w browarze elbląskim. Znalazły się wsród nich również dwa "rodzynki". Mianowicie kapsle których jak do tej pory nie posiadałem w swojej kolekcji.
    Jeden z nich to kapsel z piwa EB z unikatowym sitodrukiem, który nie wystąpił na żadnym z pozostałych odnalezionych kapsli EB, a drugi od piwa-SPECJAL MOCNY. W związku z tym jestem gotów pozostałe z odnalezionych kapsli zaoferowć do wymiany. Interesują mnie wszystkie kapsle, ale tylko od piwa- stare i nowe. Ważne , aby nie występowały w mojej kolekcji. Mam nadzieję, że udało mi się poprawnie dodać JPG w\w kapsli, a które to mam dzięki uprzejmości moderatora strony www.kapsle.xon.pl. Pragnę również poinformować potencjalnie zainteresowanych- nie wszystkie kapsle sa w idealnym stanie. Widać , że odbił się już na nich "ząb czasu"w postaci delikatnych rdzawych kropeczek i nacieków. Gotów jestem na życzenie zainteresowanym przesłać ich indywidualne skany. Mogę zaoferować następujące ilości uwidocznionych poniżej kapsli:
    JPG1-1szt.; JPG2-14szt; JPG3-1szt.; JPG4-10szt; JPG5-2szt. Czekam na propozycję wymiany pod adresem woi6918@vp.pl. Pozdrawiam. woj69
    Attached Files
Przetwarzanie...
X