Wymienię etykiety.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Misiu_1982
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 11

Wymienię etykiety.

Witam,
    Poszukuję etykiet z obecnych piw (Warka Jasne Pełne, Żubr oraz Tyskie Gronie-konkursowe).
    Do zaoferowania mam starsze etykiety niemalże z wysztkich browarów. Proszę o informacje na PW.
  • cororo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2003.04
    • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Misiu_1982 Wyświetlenie odpowiedzi
    Witam,
    Poszukuję etykiet z obecnych piw (Warka Jasne Pełne, Żubr oraz Tyskie Gronie-konkursowe).
    Do zaoferowania mam starsze etykiety niemalże z wysztkich browarów. Proszę o informacje na PW.
    Skoro masz z prawie wszystkich to czy masz coś z browarów: Snowicz, Trzcinica, Bochnia, Czersk, Izbica, Kozienice, Krasiczyn, Łyniew , Marcinkowice, Poryck, Popkowice, Ponikwa. Gdybyś miał to zapraszam na pw. Znajde coś dla Ciebie!

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6056

Hie hie hie Cororo
      "Niemalże wszystkie" to zapewnie niemalże wszystkie ale pokroju Warki, Tychów czy Białegostoku. Te które wymieniłeś to Misiu - z racji kolekcjonerskiego stażu - pewnie nawet nie słyszał o nich.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Misiu_1982
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 11

Witam, widzę dyskusja wzbudziła zaciekawienie:

Do Cororo:
        Wolałbym koncerniaki wymienić na koncerniaki. Chyba w ostateczności decydowałbym się wymienić np. Kozienice na Warke, ale aż tak zdesperowany nie jestem

Do Cooper:
        Chyba się nie znamy i nie wiesz jaką mam kolekcję. Więc nie oceniaj ludzi wg własnego "ego".
        W sumie podziwiam ludzi, którzy jak politycy nie wnosząc nic ciekawego w dyskusję wypowiadają się krytykując opozycję - bo tak wypada. Wygląda to trochę tak, jakby ktoś chciał za wszelką cenę nabić więcej postów....

Comment

• cororo
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.04
          • 766

Witam, widzę dyskusja wzbudziła zaciekawienie:

Do Cororo:
          Wolałbym koncerniaki wymienić na koncerniaki. Chyba w ostateczności decydowałbym się wymienić np. Kozienice na Warke, ale aż tak zdesperowany nie jestem

Do Cooper:
          Chyba się nie znamy i nie wiesz jaką mam kolekcję. Więc nie oceniaj ludzi wg własnego "ego".
          W sumie podziwiam ludzi, którzy jak politycy nie wnosząc nic ciekawego w dyskusję wypowiadają się krytykując opozycję - bo tak wypada. Wygląda to trochę tak, jakby ktoś chciał za wszelką cenę nabić więcej postów....
          Czy chcesz przez to powiedzieć że masz coś z tych browarów? Akurat w ten sposób jak cooper jest ocenić dosyć łatwo , raczej mało osób ma w zbiorze etykiety z wymienionych browarów...

Comment

• Misiu_1982
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 11

W swojej kolekcji takich całkiem starych mam Browar Kozienice i Browar Radom. (Że tak powiem jest to w spadku po dziadku lub pradziadku). Ale nie są one na wymianę jak już wspomniałem.

Comment

• grzeber
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2002.05
              • 2875

W swojej kolekcji takich całkiem starych mam Browar Kozienice i Browar Radom. (Że tak powiem jest to w spadku po dziadku lub pradziadku). Ale nie są one na wymianę jak już wspomniałem.
              I tutaj Cooper się pomylił, bo kolega nie tylko wie o takich browarach ale i ma etykiety .
              pozdrawiam
              www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Cooper
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6056

W swojej kolekcji takich całkiem starych mam Browar Kozienice i Browar Radom.
                W takim razie moje gratulacje i nieukrywane zaskoczenie. Prosimy więc o ich skan do działu Kolekcjonerstwo/Browary/.... jeśli takowych tam nie ma.
                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Misiu_1982
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 11

Witam serdecznie,
                  Dziękuję wszystkim za zainteresowanie, jestem mile zaskoczony jak bardzo chcecie poznać moją kolekcję. A więc tak jestem birofilistą amatorem, posiadam w swojej kolekcji w zdecydowanej przewadze etykiety z lat 80,90 teraz powracam do zbierania. Jak już wspomniałem mam też dwa "skarby" a mianowicie etykiety z Browaru Radom (a w zasadzie "Nektar") - piwo marcowe i z Browaru Kozienice (Browar Cech) - piwo jasne pełne. Szacuję że pochodzą z 1936-38 roku. Znalazłem je na strychu u babci. Z tego co wiem to pradziadek zbierał różne ciekawe rzeczy, które dziś wzbogacjają moje różne kolekcje. Są to różnego rodzaju guziki, odznaczenia itp. Co do etykiet to pamietam, że była kiedyś jeszcze butelka po piwie (chyba też Radom - Zabiełło, piwo ciemne) wyglądała jak obecnie butelka z wina. Długa smukła. Ale co się z nią stało nie wiem....
                  Za parę dni nie będę uchwytny, ale jak wrócę postaram się umieścić jakieś scany moich "skarbów".

Comment

• Cooper
                    🍼🍼
                    • 2002.11
                    • 6056

Za parę dni nie będę uchwytny, ale jak wrócę postaram się umieścić jakieś scany moich "skarbów".
                    Minęło pare dni a dokładnie parę (czyli 2) miesiące i zapowiadanych skanów ani widu ani słychu

Comment

Przetwarzanie...
                    X