EB Piwo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • painkiller7
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2008.08
    • 7

EB Piwo

Witam,
    zaznaczę, że mieszkam w Elblągu. Chciałbym kupić znane kiedyś piwo EB (teraz jest sprzedawane tylko na eksport). Mieszkam bardzo blisko browaru, ale moja zdobycz jest mizerna - udało mi się zdobyć tylko 2 butelki :/ a chciałbym podkreślić, że piwko jest tak samo dobre jak za dawnych czasów dlatego jeśli ktoś ma do sprzedania jakąś butelkę (nie może oczywiście być przeterminowane xD) bardzo bym prosił o odpowiedz w tym temacie.

Pozdrawiam
  • Marcin74
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.01
    • 8

butelki

Witaj początkujący zbieraczu. Coś bym tam znalazł dla ciebie.Mam kilka aniołów jak cię interesują to daj znać.Pozdro

Comment

• melanrz
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.11
      • 1

Witam, mam sprawe... Kupie piwo EB, chociazby jedna butelke. Mam 20 lat, uwielbiam piwo, szczegolnie ciechana mocnego i wszedzie, z kim bym nie rozmawial zachwalane jest właśnie EB. Niestety nie moge go zdobyc nawet w piwotece... Jest ktos w stanie zalatwic mi chociaz jedna butelke?? PROSZE...

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Przełom, Koziołek
        darekd
        Koźlak z Białowieży:

https://browarprzelom.pl/

Alk. 6,1%

Niestety nie podali zaw. ekstr.

Aromat - słodowy, po otwarciu karmel z czekoladą, po przelaniu do szkła ciastka kakaowe przechodzące w razowy chleb/pumpernikiel
        Piana - średnia, takaż...
        2024-11-19, 22:50
      • pietrus96
        Osad w butelkach
        pietrus96
        Cześć,
        dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
        2024-01-13, 20:24
      • warsawcity
        Sprzedam butelkę ze składu J. Ripper w Krakowie, koniec XIX - pocz. XX w.
        warsawcity
        Sprzedam unikalną butelkę ze składu J. Ripper w Krakowie, który prowadził m.in. sprzedaż piwa Okocimskiego i Pilzneńskiego. Butelka jest w bardzo dobrym stanie, posiada jedynie liczne drobne ryski. Wykonana ze szkła w kolorze miodowym, zamykana była na korek, ma bardzo masywne denko, wysokość:...
        2018-04-25, 10:48
      • Shedao
        Litwa, Užukampis, Galvės g. 120, Pilialaukis
        Shedao
        Pośrodku niczego stoi przeogromna karczma, przypominająca średniowieczny zajazd, a w niej - browar.

Odwiedziłem go 2 października i niestety rozczarowanie... był zamknięty. Znaczy, nie do końca, bo wszedłem do niego, i tam przechwyciła mnie pani, która poinformowała mnie, że...
        2025-01-07, 14:02
      • pebejot
        Zduńska Wola, Św. Maksymiliana Marii Kolbego 4, Staropolski Ogródek Piwny
        pebejot
        Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
        Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
        Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
        2024-10-19, 09:24
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...