Chętnie przyjmę-Stettin-butelki....

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gubernator
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.11
    • 1

Chętnie przyjmę-Stettin-butelki....

Witam,od niedawna zaczełem zbierać butelki od piwa z przedwojennych browarów szczecińskich.Dwie kupiłem od kolegi Brzeczki.Niestety,finanse się posypały.Mam pytanie,może ktoś ma butelki i inne rzeczy związane z przedwojennym"piwnym"Szczecinem,które zalegają i"przeszkadzają",a niekoniecznie są komuś potrzebne?

Pozdrawiam

Gubernator

• genea
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.02
    • 1515

No nie wiem czy znajdzie się tu jakiś altruista, który odda takie rzeczy za przysłowiowe "dziękuję" Nawet jeśli mu zalegają i przeszkadzają

A może komuś zalegają i przeszkadzają podkładki z browaru Andstadta? Chętnie się nimi zaopiekuję
    Last edited by genea; 2010-02-18, 10:03.
    Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
    Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
    Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6056

Generalnie są 3 sposoby powiększania kolekcji. Pierwszy to wiadomo inwestycje finansów , drugi to wymiana ale trzeba mieć towar wymienny a tego rozumiem Gubernator jako świeżak w tym temacie nie masz.
      Sposób trzeci który bym Ci polecił to po prostu eksploracja , poszukiwania w terenie. Myślę że przynajmniej najpopularniejsze wzory szczecińskiego szkła powinieneś trafić po niedługim okresie tego typu aktywności. Oczywiście istnieje też choc bardzo mała szansa że trafisz też wzory rzadsze cenniejsze ale na to się nie nastawiaj z góry żeby uniknąć rozczarowań. Okolice Szczecina czy generalnie ziemie poniemieckie wydają mi się stosunkowe dobre do poszukiwań przynajmniej w porównaniu z resztą obecnych terenów kraju.
      Powodzenia.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...