Żywa legenda Lwowa - historia browaru lwowskiego

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Leszek00
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.04
    • 2

Żywa legenda Lwowa - historia browaru lwowskiego

Witam wszystkich zainteresowanych.

Szanowni Państwo mam do zaoferowania wyjątkową książkę, a dla birofilów prawdziwy skarb i egzemplarz niezbędny w każdej kolekcji. Zaciekawi ona z pewnością nie tylko fanatyków piwowarstwa, ale także wszystkich tych, którzy interesują się polskim przedwojennym Lwowem i kulturą z nim związaną.

Bogaty opis i kilkanaście pięknych zdjęc książki wysyłam na podany przez Państwa adres e-mail.

Kontakt do mnie to:
    nakhla23@vp.pl

Zainteresowanych zapraszam do pisania na adres e-mail lub bezpośrednio na tym forum, na każde zapytanie odpowie.

Serdecznie pozdrawiam
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6055

Czy ta książka jest polskojęzyczna ?
    Książka o identycznym tytule jak piszesz została wydana w 2007 roku nakładem Browaru Lwowskiego w wydawnictwie Reider. Jest ona jednak cała ukraińskojęzyczna. Ponoć też ukazała się wersja anglojęzyczna ale w bardzo małym limitowanym nakładzie.
    Książkę tą (wersję ukraińską) ma bodajże w stałej ofercie sprzedaży jeden z naszych forumowczów Darek99 i była ona niedawno oferowana na allegro. Ceny nie pamiętam ale jest ona dwucyfrowa.
    Podejrzewam że piszesz o tym samym wydawnictwie ale moze się mylę.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• darek99
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.04
      • 2147

Dzięki Wojtek za krypto reklamę, teraz to już na pewno Art mnie wywali z tego forum, a tak się pilnowałem przez osiem lat
      Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
      Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
      skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
      Epikur z Samos.

Comment

• Cooper
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6055

Ależ na tej stronie jest pełno mniej lub bardziej ukrytych reklam. W tym tylko temacie jest Leszka00 i Twoja. Ja też na pewno nieraz sam świadomie lub nieświadomie się zareklamowałem. Pomijam już masę krypto-reklam np sklepów czy browarów/marek piw. Nie da się tego całkowicie wyeliminować choć faktycznie Art czuwa
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

link do aukcji, gdzie jest link do aukcji
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• darek99
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.04
            • 2147

No tak, nie było linku do aukcji to może admin jednak mnie nie wywali i uda mi się prześlizgać następne osiem lat
            Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
            Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
            skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
            Epikur z Samos.

Comment

• Leszek00
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.04
              • 2

Wybaczcie, nie uściśliłem. Książka jest napisana w języku ukraińskim tak jak wspomina kolega Cooper i jest to właśnie to wydanie z 2007 roku.

Comment

• jacer
                • 2006.03
                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Leszek00
                Wybaczcie, nie uściśliłem. Książka jest napisana w języku ukraińskim tak jak wspomina kolega Cooper i jest to właśnie to wydanie z 2007 roku.
                Czyli żaden unikat
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...