Etykieta Warthebraurerei Malzbier

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nansen
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.07
    • 8

Etykieta Warthebraurerei Malzbier

Click image for larger version

Name:	1250188558.jpg
Views:	1
Size:	16,1 KB
ID:	2082216

Click image for larger version

Name:	1250188558_1.jpg
Views:	1
Size:	2,2 KB
ID:	2082217

Znalazłem takie oto etykiety na rodzinnym strychu. Chętnie upłynnie . Oczekuję na propozycje
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6059

A ładnie to wystawiać wpierw 1 etę na aukcję zatajając w opisie fakt iż ma się ją w masówce ?
    Wystawiłeś etę z nadzieją że się ludzie o nią pobiją myśląc że to jedyny znany egzemplarz i będzie ładna sumka.
    Naprawdę myslisz że kolejne egzemplarze też pogonisz po kilka stów za sztukę ?
    Eta faktycznie bardzo ciekawa ale jej wartośc zależy m.in. od tego jest zachowanych jej egzemplarzy a tych podejrzewam że masz spooooro...
    Nieładne zagranie z Twojej strony
    Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2010-10-05, 17:04.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• nansen
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2007.07
      • 8

Znalazłem kilkanaście sztuk. Pradziadek w latach 1937-45 prowadził rozlewnię piwa i wód gazowanych. Nie jestem wielkim znawcą rynku etykiet i samego mnie zaskoczyła kwota jaka wyszła na allegro. Nie wiem też czy kilkanaście sztuk to jest masówka? Zbieranie etykiet mnie nie interesuje, mam inne hobby (bilety wizytowe i ekslibrisy). I na nie przeznaczam całą wolną gotówkę.

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛
        • 2002.11
        • 6059

Nie trzeba być znawcą akurat birrofiliów by wiedzieć że jeśli sprzedaje się jakikolwiek starszy przedmiot to wiadomo że zainteresowanie nim będzie większe (czytaj: pójdzie za większą kasę) jesli klient pomysli że występuje on w 1 egzemplarzu niż gdyby wiedział iż jest jego (jak twierdzisz) kilkanaście sztuk.
        Ile - w świetle tego co napisałeś - jest warta jedna sztuka oceni rynek ale na pewno nie 620 zeta.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
        X