Stara porcelanka z Opola

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Bazyl36
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2006.05
    • 150

Stara porcelanka z Opola

Parę tygodni temu będąc na grzybach w jednym z pod Opolskich lasów znalazłem Porcelankę prezentowaną na poniższym nie najlepszym zdjęciu(ale mój aparat lepszego nie wydoli).
    Ostał się tylko w miarę wyraźny napis Oppeln, ale jak się przyjrzeć to z góry po łuku pisze CARL DIRSKA ,w środku poziomo BIERGROSSHANDLUNG ,no i z dołu po łuku OPPELN,jeśli ktoś reflektuje na nią to chętnie ją zamienię za jakieś szkło byle nie Niemieckie.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• bastion
    Ukraina, Dubno, Ul. Stara 2, Edem.
    bastion
    Dubno jest obowiązkowym punktem do odwiedzenia w tej części Ukrainy. Zamek który jest symbolem miasta, ściąga rzesze turystów zwłaszcza z Polski.. Na jego zwiedzenie nie potrzeba jednak zbyt wiele czasu i zwłaszcza w gorące dni trzeba gdzieś przepłukać gardło. Miejsc gdzie można napić...
    2021-09-10, 21:02
  • ART
    Wielkie uaktualnienie 2015 - Stara Komenda, Szczecin Plac Batorego 3
    ART
    Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
    2014-12-18, 23:55
  • kaczka116
    Stara Komenda, Quadrupel Barrel Aged Red Wine
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-05-28, 21:10
  • Olguniecia55
    Porcelanka
    Olguniecia55
    Witam. Mam małe pytanie odnośnie porcelanki którą znalazłam w wykopie pod fundamenty domu. Porcelanka miała taki napis: J. Pueschel Glogau. Z góry dziękuję za udzieloną odpowiedź. Pozdrawiam.
    2018-11-18, 17:29
  • dadek
    Belgia, Gent, Dok Noord 4B (Hal 16), Dok Brewing Company
    dadek
    Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
    2024-09-19, 03:44
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...