Witam ,widzieliście podstawkę EB na Allegro aukcja http://aukcjewp.wp.pl/podstawka-eb-i1329762963.html która poszła za dużą kasę ,jest to na 200 % logo wycięte i to w dodatku krzywo ze starego kartonu z piwa EB Alee oszustwo !!!! , czy kolekcjonerzy nie do widzą
podstawka EB na Allegro
Collapse
X
-
Podstawka jest nie znana i dlatego taka cena. Może to jakaś próba znaleziona w szafie plastyka.
W którym miejscu jest krzywo wycięta bo nie zauważyłem?
Zobaczymy, czy zostanie ujęta w katalogu.
Jak tak "to nie ma bata".
Katalog to wyrocznia. -
Witam ,widzieliście podstawkę EB na Allegro aukcja http://aukcjewp.wp.pl/podstawka-eb-i1329762963.html która poszła za dużą kasę ,jest to na 200 % logo wycięte i to w dodatku krzywo ze starego kartonu z piwa EB Alee oszustwo !!!! , czy kolekcjonerzy nie do widząComment
-
Czasem zdarzają się wpadki kolekcjonerskie z fałszywkami.
W podstawka zdarzają się bardzo rzadko.
Częściej fałszuje się etykiety a podrabiane metalowe otwieracze to już produkcja masowa. )Comment
-
Cięcie faktycznie dokładne ale wg mnie promień krzywizny cięcia w podstawkach EB browarowych był mniejszy niż tutaj. Potencjalny fałszerz nie zadał sobie trudu przyłożenia i odrysowania obrysu podstawki ewidentnie browarowej.
Druga sprawa to sama tektura tzn jej grubość i rewers a rewersu sprzedawca nie pokazał. Tektura "sześciopakowa" wg mnie (pisze z pamięci) jest cieńsza od tektury "podstawkowej" , często laminowana lub po prostu lekko połyskująca od strony nadruku a na części niezadrukowanej ma chyba leko brązowy odcień.
Myślę że od razu po wzięciu do ręki tej nazwijmy to roboczo - podstawki okaże się czy to fałsz czy nie. Inna sprawa czy po potwierdzeniu fałszu uda się odzyskać kupującemu (którym na 99 proc jest osoba o której myślę ale nie powiem ) tą niemałą kasę bo sprzedawca cynicznie zawsze może powiedzieć "Widziały Gały Co Brały" i przynajmniej częściowo będzie miał rację.
Można by też poszukać u ludzi w zbiorach czy ktoś nie ma takiego opakowania ale chyba niewielu chciało by się trzymać kartony po EB z lat 90-ych.
Ja swego czasu wystawiłem na aukcję podobny wynalazek ale z Sierpca. Aukcję ze stosownym opisem sugerującym iż może być wycinanka wystawiłem od 1 zł i zeszła za kwotę wywoławczą albo niewiele większą, a kupujący nie miał żadnych pretensji.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Cięcie faktycznie dokładne ale wg mnie promień krzywizny cięcia w podstawkach EB browarowych był mniejszy niż tutaj. Potencjalny fałszerz nie zadał sobie trudu przyłożenia i odrysowania obrysu podstawki ewidentnie browarowej.
Druga sprawa to sama tektura tzn jej grubość i rewers a rewersu sprzedawca nie pokazał. Tektura "sześciopakowa" wg mnie (pisze z pamięci) jest cieńsza od tektury "podstawkowej" , często laminowana lub po prostu lekko połyskująca od strony nadruku a na części niezadrukowanej ma chyba leko brązowy odcień.
Myślę że od razu po wzięciu do ręki tej nazwijmy to roboczo - podstawki okaże się czy to fałsz czy nie. Inna sprawa czy po potwierdzeniu fałszu uda się odzyskać kupującemu (którym na 99 proc jest osoba o której myślę ale nie powiem ) tą niemałą kasę bo sprzedawca cynicznie zawsze może powiedzieć "Widziały Gały Co Brały" i przynajmniej częściowo będzie miał rację.
Można by też poszukać u ludzi w zbiorach czy ktoś nie ma takiego opakowania ale chyba niewielu chciało by się trzymać kartony po EB z lat 90-ych.
Ja swego czasu wystawiłem na aukcję podobny wynalazek ale z Sierpca. Aukcję ze stosownym opisem sugerującym iż może być wycinanka wystawiłem od 1 zł i zeszła za kwotę wywoławczą albo niewiele większą, a kupujący nie miał żadnych pretensji.Comment
-
Witam ,widzieliście podstawkę EB na Allegro aukcja http://aukcjewp.wp.pl/podstawka-eb-i1329762963.html która poszła za dużą kasę ,jest to na 200 % logo wycięte i to w dodatku krzywo ze starego kartonu z piwa EB Alee oszustwo !!!! , czy kolekcjonerzy nie do widząComment
-
Myślę że od razu po wzięciu do ręki tej nazwijmy to roboczo - podstawki okaże się czy to fałsz czy nie. Inna sprawa czy po potwierdzeniu fałszu uda się odzyskać kupującemu (którym na 99 proc jest osoba o której myślę ale nie powiem ) tą niemałą kasę bo sprzedawca cynicznie zawsze może powiedzieć "Widziały Gały Co Brały" i przynajmniej częściowo będzie miał rację.Comment
-
yazoo
Junior Rejestracja: 10-2003
Każdy kto weżnie te cudo do ręki to się z orientuje że to nie podstawka real robi swoje
Szanowni Państwo! Gorąca atmosfera dyskusji nie upoważnia chyba do aż tak lekceważącego stosunku do języka polskiego ! Litości!Comment
-
Dodam jeszcze tylko, że sprzedający niestety chyba wiedział, że to co sprzedaje jest "trefne", bo nie raczył odpowiedzieć na moje zapytanie ws. rewersu oraz rodzaju papieru. Fakt faktem - szkoda, że ta dyskusja nie rozpoczęła się w czasie trwanie aukcji, bo mogłaby wiele wyjaśnić. Pozdrawiam wszystkich kolekcjonerów.Comment
Comment