ja mam ok 700 szt. szkła, ok 200 podstawek korkowych, żona ma 87 talii kart. Poza tym jeszcze parę innych gadżetów z piwa. Jest ktoś chętny na wycenę? :P:P Zdjęć nie dodam bo chyba są niepotrzebne hehehe
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920
ja mam ok 700 szt. szkła, ok 200 podstawek korkowych, żona ma 87 talii kart. Poza tym jeszcze parę innych gadżetów z piwa. Jest ktoś chętny na wycenę? :P:P Zdjęć nie dodam bo chyba są niepotrzebne hehehe
w razie co w 1 poście jest opis tych butelek . Opisz wszystko co Twoje , wrzuć na forum ,może ktoś chętny się znajdzie?
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
Piwo z kalendarza adwentowego
Blg 12 IBU 19 Alk 5,6%
Kolor złoty
Piana drobnopęcherzykowa długo utrzymująca się
Zapach słodowy
Wysycenie spore
Smak pełny wyraźnie słodowy z zamykającą sporą przyjemną goryczką
Całkiem dobre piwo...
Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
Comment