Przedwojenne szyldy Browarów Tyskich

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • smes
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.09
    • 615

Przedwojenne szyldy Browarów Tyskich

Wymienię na przedwojenne kufle, szklanki itp z browarów Tyskich.
    Attached Files
    Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl
  • smes
    • 2006.09
    • 615

Kolejna partia szyldów
    Attached Files
    Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl

Comment

• smes
      • 2006.09
      • 615

Kolejne eksponaty
      Attached Files

Comment

• smes
        • 2006.09
        • 615

I ostatnia partia szyldów
        Attached Files

Comment

• volodos
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2008.09
          • 717

Piękna kolekcja. Sprawdź, czy wszystkie są dodane w kolekcjonerstwie.

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Ja już nie mogę, bo ile trzeba tłumaczyć, żeby ktokolwiek i cokolwiek zrozumiał.
            Tego typu rzeczy dodaje się w kolekcjonerstwie, a w postach jedynie linki do nich
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• smes
              • 2006.09
              • 615

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
              Ja już nie mogę, bo ile trzeba tłumaczyć, żeby ktokolwiek i cokolwiek zrozumiał.
              Tego typu rzeczy dodaje się w kolekcjonerstwie, a w postach jedynie linki do nich
              Rozumiem twoje rozgoryczenie. Niektóre eksponaty były już dodane przez innych w dziale kolekcjonerstwo. Ja oferuję moje prywatne zbiory do wymiany w dziale Giełda. Nie mam zamiaru opisywać każdej rysy, korozji czy innego uszkodzenia elementu czyli wszystkiego co różni się od wzoru dodanego przez innych. Moje zdjęcia nie są objęte żadnymi prawami autorskimi. Dla zainteresowanych: proszę powielać i dodawać do działu kolekcjonerstwo.

Comment

• smes
                • 2006.09
                • 615

Kontakt mailowy xolay@o2.pl
                lub gg 6387858
                Last edited by smes; 2012-03-11, 19:40.

Comment

• smes
                  • 2006.09
                  • 615

Tak z ciekawości czy browar w muzeum ma wszystkie szyldy które oferuję w temacie? Do tej pory cisza jeżeli chodzi o wymianę a może ten diament wśród szyldów coś zmieni?
                  Attached Files

Comment

• smes
                    • 2006.09
                    • 615

Ten szyld również oferuję do wymiany

Comment

• Zybex
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2012.07
                      • 222

Z ciekawości zapytam - jaka jest wartość takich przedwojennych szyldów - dziesiątki, setki czy tysiące złotych?

Comment

• Cooper
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2002.11
                        • 6056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smes
                        Tak z ciekawości czy browar w muzeum ma wszystkie szyldy które oferuję w temacie? Do tej pory cisza jeżeli chodzi o wymianę a może ten diament wśród szyldów coś zmieni?
                        Raczej muzeum w browarze
                        Piękne szyldy, zwłaszcza ten ostatni. Nie wnikam w sprawę ale gdybym był kimś zarządzającym w takim muzeum zwłaszcza którego fundatorem jest gigantyczny koncern, skupowałbym takie pamiątki bez namysłu. No chyba że ceny były by nieadekwatne nawet do wolnorynkowych w porównaniu do innych podobnych walorów kolekcjonerskich.
                        Nie wiem jak wygląda to w Muzeum Tyskim bo do tej pory nawet jeszcze niestety go nie odwiedziałem.
                        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Cooper
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🍼🍼
                          • 2002.11
                          • 6056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zybex
                          Z ciekawości zapytam - jaka jest wartość takich przedwojennych szyldów - dziesiątki, setki czy tysiące złotych?
                          Trochę offtop robisz tym pytaniem ale tak ogólnie to od kwot dwucyfrowych (masowe i w tragicznym stanie) do czterocyfrowych za najlepsze. Póki co nie słyszałem o cenach spoza tych "widełek". Ewentualnej dyskusji o tym nie prowadźmy jednak w poście Smesa.
                          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• volodos
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2008.09
                            • 717

Muzeum ma wszelkie gadżety głęboko w rzyci. Wystawili parę eksponatów i myślą, że wszystko mają. A zresztą - nasze najlepsze świetnie idzie, po kiego grzyba wydawać kapustę...sorry za ot.

Comment

• smes
                              • 2006.09
                              • 615

Kolejny szyld w mojej kolekcji.
                              Attached Files

Comment

Przetwarzanie...