Identyfikacja 2 przedwojennych butelek HB

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Habelschwerdt
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.06
    • 2

Identyfikacja 2 przedwojennych butelek HB

Witam wszystkich. Trafiło mi się kilkanaście butelek wykopków (rejon Dusznik). Wszystkie udało mi się zidentyfikować dzięki Wam. Zagadką dla mnie pozostają te dwie. Chodzi mi po głowie Haase Brauerei tylko nie wiem czy to dobry trop. Załaczam fotki , z góry dzięki za identyfikację.
    Attached Files
  • Piwowar
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 2565

Te wyglądają raczej na lata trzydzieste XX wieku.
    Archiwum piwne

Poznaj
    http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
    Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
    Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

To na pewno nie jest Haase. Jeśli już coś dopasować, to Herden Brauerei (Kudowa Słone), ale to zwykła zgadywanka. Może to być inicjał, np. Heinrich Bolle.
      Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2012-11-08, 12:43.

Comment

• neuroder
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2005.07
        • 30

cześć, szkoda że dopiero teraz znalazłem ten wątek. są to nowsze flaszki z browaru radkowskiego, Heuscheuer Braurei, koniec lat 30-tych, lata 40-ste. Swoją droga ciekawe jak ewoluowała marka chroniona tego browaru.
        Poszukuję pamiątek piwnych (w szczególności butelek) z Ziemi Kłodzkiej, do 1945 roku.

Comment

Related Topics

Collapse

• methiu83
          Identyfikacja 2 starych butelek po piwie
          methiu83
          Witam. Na strychu przypadkiem znalazłem 2 stare butelki prawdopodobnie po piwie jedna koloru zilonego i napis gesch gesch unverkauflich na dnie napis e37, 2 butelka biała na dnie napis pG ,0,5 . Proszę o identyfikację który rok z jakiego kraju oraz ewentualna wartośc. Dziekuję . Pozdrawiam
          2020-05-25, 19:38
        • dadek
          Niemcy, Bischberg, Regnitzstraße 2, Brauerei Zur Sonne
          dadek
          Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
          2025-01-28, 01:04
        • P1910
          Porcelanki WH SS - identyfikacja
          P1910
          Cześć,

Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:

1. Czy takie porcelanki występowały...
          2024-12-26, 23:27
        • iron
          Eden & Heyland Brauerei, Schlappe seppel Export
          iron
          Piwo z kalendarza adwentowego
          Blg 12 IBU 19 Alk 5,6%
          Kolor złoty
          Piana drobnopęcherzykowa długo utrzymująca się
          Zapach słodowy
          Wysycenie spore
          Smak pełny wyraźnie słodowy z zamykającą sporą przyjemną goryczką
          Całkiem dobre piwo...
          2024-12-19, 21:19
        • AaLeX
          Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
          AaLeX
          Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
          2024-11-20, 10:41
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...