Witam wszystkich. Trafiło mi się kilkanaście butelek wykopków (rejon Dusznik). Wszystkie udało mi się zidentyfikować dzięki Wam. Zagadką dla mnie pozostają te dwie. Chodzi mi po głowie Haase Brauerei tylko nie wiem czy to dobry trop. Załaczam fotki , z góry dzięki za identyfikację.
Identyfikacja 2 przedwojennych butelek HB
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Te wyglądają raczej na lata trzydzieste XX wieku.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia" -
cześć, szkoda że dopiero teraz znalazłem ten wątek. są to nowsze flaszki z browaru radkowskiego, Heuscheuer Braurei, koniec lat 30-tych, lata 40-ste. Swoją droga ciekawe jak ewoluowała marka chroniona tego browaru.Poszukuję pamiątek piwnych (w szczególności butelek) z Ziemi Kłodzkiej, do 1945 roku.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam. Na strychu przypadkiem znalazłem 2 stare butelki prawdopodobnie po piwie jedna koloru zilonego i napis gesch gesch unverkauflich na dnie napis e37, 2 butelka biała na dnie napis pG ,0,5 . Proszę o identyfikację który rok z jakiego kraju oraz ewentualna wartośc. Dziekuję . Pozdrawiam
-
Channel: Identyfikacja
-
-
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
-
Channel: Niemcy
-
-
Cześć,
Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:
1. Czy takie porcelanki występowały...1 Photo-
Channel: Historia
-
-
Piwo z kalendarza adwentowego
Blg 12 IBU 19 Alk 5,6%
Kolor złoty
Piana drobnopęcherzykowa długo utrzymująca się
Zapach słodowy
Wysycenie spore
Smak pełny wyraźnie słodowy z zamykającą sporą przyjemną goryczką
Całkiem dobre piwo...1 Photo-
2024-12-19, 21:19 -
-
Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
-
2024-11-20, 10:41 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment