Popielnica Haberbusch Schiele

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • viktorohm
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.04
    • 2

Popielnica Haberbusch Schiele

Witam.
    Wpadła mi w ręce popielniczka. Popielniczkę zidentyfikowałem, ale ktoś do popielniczki przyczepił stojącego, czarnoskórego kelnera wykonanego z drewna. Chciałbym się dowiedzieć, kto popsuł popielniczkę, którą mógłbym sprzedać, gdyby nie właściciel jakiejś rasistowskiej restauracji, który wpadł na taki pomysł. Za informację, dziękuje.
    Attached Files
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2899

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika viktorohm
    Witam.
    Wpadła mi w ręce popielniczka. Popielniczkę zidentyfikowałem, ale ktoś do popielniczki przyczepił stojącego, czarnoskórego kelnera wykonanego z drewna. Chciałbym się dowiedzieć, kto popsuł popielniczkę, którą mógłbym sprzedać, gdyby nie właściciel jakiejś rasistowskiej restauracji, który wpadł na taki pomysł. Za informację, dziękuje.
    To chyba sprawka Karola Haberbuscha lub jego dyrektora ds. marketingu.
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• viktorohm
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.04
      • 2

Czyli sugerujesz,że to wyrób firmowy? Niemożliwe. Oryginalnie popielniczka jest bez "posła Godsona" -oczywiście żartuję.

Comment

Related Topics

Collapse

• PMPrezes
        Piwa Tyskie - popielniczka
        PMPrezes
        Poszukuje popielniczkę, zdjęcie poniżej...
        2024-07-30, 21:59
      • grzeber
        Wola, Haberbuscha i Schiele, Browar Warszawski
        grzeber
        Inwestorem jest ukraińska grupa gastronomiczna Kumpel, reprezentowana przez pana Marka Zarkhina. Poza browarem we Lwowie posiada ona sieć pizzerii na całek Ukrainie (jedna będzie sąsiadować z browarem w Warszawie) oraz posiada (lub posiadała) kila restauracji w Warszawie.

Pierwotnie...
        2021-06-13, 21:08
      • Cooper
        Reklama Bock'a Haberbusch i Schiele
        Cooper
        Nurtuje mnie reklama jak na skanie poniżej.
        Mam ją (tzn dokładnie to ksero) już gdzieś z kilkanaście lat.
        Zastanawiają mnie kwestie co dokładnie przedstawia ? Szyld ? Reklamę prasową ? Może jeszcze coś innego ?
        Patrząc na to niewyraźne ksero wydaje mi się że mógł...
        2016-11-01, 22:50
      • Cooper
        Królewskie, Haberbusch & Schiele Co. Sphinx Stout
        Cooper
        Wyleżakowany niczym mumia Tutenhamonna w katakumbie przez 3 pokolenia. Wreszcie doczekał rozpieszczenia moich kubków smakowych. Sporo obaw czy smak II Rzeczpospolitej odnajdzie się w realiach tej Trzeciej czy tam Czwartej lub Piątej. Poprosiłem by w razie czego gdy dostanę po spożyciu padaczki...
        2016-04-01, 09:28
      • Cooper
        150-letni Haberbusch - ktoś coś kojarzy obrazek ?
        Cooper
        Tytuł troszkę clickbaitowy ale w sumie nie ma przesady bo fant może rzeczywiście liczyć już półtorej dekady.
        Czy ktoś kojarzy, widział gdzieś ten wizerunek, odbitkę o orginale już nawet nie wspominawszy, takiego szyldu Haberbuscha ?

To co pokazałem to kolorowe ksero...
        2019-02-04, 20:34
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...