Jak w temacie. Maternus w koncu niemiecki czy belgijski? Mam dwa kapsle i nie wiem gdzie je sklasyfikowac.
Skad ten Maternus?
Collapse
X
-
Maternus jest z Belgi , z miasta Bocholt .Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :) -
A czy wiesz jakiego typu byl ten maternus ? Pilsener , ale ?Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :)Comment
-
yendras napisal/a
Jest też niemiecki Maternus produkowany dla sieci Lidl, ale nie pamiętam gdzie warzony.
Maternus wazony dla ALDI i Lidl pochodzi z Brauerei Tivoli-
A co sie za tym kryje jest to jest nazwa przedsiebiorstwa uslugowego z Hamburga na ktörego zlecenie regionalne browary produkuja piwo dla ich odbiorcy w tym wypadku jest to Schlösser Brauerei w DüsseldorfieComment
-
Było takie piwko robione dla Plus przez BWM w Olsztynie które zwało się Tauber. I właśnie stylizacja tej etykiety była zgapiona od Maternusa. Kształt etykiety ten sam, kolory i herb tylko nazwa innaComment
Related Topics
Collapse
-
Witam, kupiłem dziś te dwa piwa i mam pytanie skąd one są?
Na puszce pisze, że jedna jest rozlewana i puszkowana w Niemczech, a druga w Holandii.
Ale czy one są produkowane do Ekwadoru?
W opisie na puszkach jest już w innym języku i pojawia się nazwa kraju "Ekwador"...3 Photos-
Channel: Identyfikacja
-
-
Piwo pszeniczne o ekstrakcie 11.3* z alko 5.0% z ALDI.
Piana - sporo na długo.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony pomarańczowy.
Aromat - dojrzały banan i nuty goździk.
Smak - lekko tylko słodkawe, lekko cierpkie, słodkawe owoce z posmakiem...-
Channel: Niemcy
2024-10-31, 16:05 -
-
W październiku 2019 roku małe miasteczko w połowie drogi pociągiem pomiędzy Přerovem a Vyškovem na Moravě uzyskało swój browarek. Zlokalizowano go w samym centrum 100 m od rynku. Dojście od stacji kolejowej jest proste - z budynku dworca 50 m w dół ul. Nádražní i w prawo w Masarykovą,...
-
Channel: Czechy
-
-
Niewielki kompleks handlowo-przemysłowy, zagospodarowany przez małe firmy, znajduje się praktycznie na wjeździe do miasta Brovary od strony Kijowa.
Szeroką dwupasmówką ze stolicy jedzie się kilkanaście minut, a przynajmniej z jego obrzeży.
Transport publiczny jak metro czy tramwaje...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment