Nie zbieram z tego browaru kapsli ale FP warzy chyba w którymś ze szczyrzyckich browarów. Z racji wielkości produkcji pewnie w Klasztornym.
kapsle do rozpoznania
Collapse
X
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Pierwszy z lewej zamyka piwa warzone w wielu browarach dla sieci sklepów Marks & Spencer.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Ten z prawej to (oczywiście) belgijski Affligem."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Mamy rozpoznawać 2 kapsle z których jeden jest cały czerwony/różowy a drugi cały niebieski/granatowy tyle że z banderolką/etką-stoperem belgijskiego browaru ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chinet Wyświetlenie odpowiedziTen czerwony jest kapslem uniwersalnego zastosowania. Ja takie widziałem m.in. na "żabkowych" piwach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedziPytałem o sygnaturę, bo jeżeli jak dobrze widzę, jest "dap", to może pochodzić z Browaru Staropolskiego.
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Comment