kolega poszukuje informacji o tym jaki browar warzył piwo [ FROM BEER ] o tej nazwie pięknej (inaczej), z dodatkiem żeńszenia. mnie jakoś wyleciało z głowy co za zakład wykonał niegdyś ten trunek, Krotoszyn?
From Beer, jak zwał się browar...
Collapse
X
-
From Beer, jak zwał się browar...
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
A nie Olsztyn przypadkiem?(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
-
tak, to piwo na 100% warzył browar w OlsztynieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
ok, no to wszystko jasne. dziękuję Panowie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Piwo to było nawet niezłe.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Piwo to wymyślił Wojtek From ( znana ze swoich niekonwencjonalnych działań, alternatywno-metafizycznych postać w Olsztynie ), było produkowane w Jurandzie przez kilka lat na bazie piwa 12,5 Blg Specjal. Później ze względów finansowych ( Wojtek miał problemy z dogadaniem się z niemieckim zarządem ) piwo to zniknęło z produkcji.
A szkoda...Kemp
Comment
-
-
Wnioskując z Twojej wypowiedzi Kemp, żenszeń był dodawany do gotowego już piwa, tak? Czyli "pywo kolorowane" a la Cooler?
Inną sprawą jest to że było faktycznie fajne. Ja niestety załapałem się tylko na dwie buteleczki....Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
slavoy napisał(a)
Wnioskując z Twojej wypowiedzi Kemp, żenszeń był dodawany do gotowego już piwa, tak? Czyli "pywo kolorowane" a la Cooler?
Inną sprawą jest to że było faktycznie fajne. Ja niestety załapałem się tylko na dwie buteleczki....
.
Produkcja ruszyła w połowie lat '90 w czasie , w którym nikt jeszcze nie myślał o Coolerach.Kemp
Comment
-
Comment