Z jakiego kraju pochodzą podstawki zamieszczone na mojej stronie https://goo.gl/photos/rXy8i95bkfT7XUYB7
indentyfikacja podstawek
Collapse
X
-
Tak znane do bólu marki że pytanie z jakich krajów pochodzą aż nie przystoi.
No chyba że dla jakich krajow są to edycje. Na Leffe i Kilkenny widzę opisy chyba po ukraińsku. Mahou wygląda na edycję na rynek UK. Wujnekena z samego dołu osobiście widziałem kilka lat temu w pubie w Irlandii choćidentyczny pewie chodził i w innych krajach.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziNa Leffe i Kilkenny widzę opisy chyba po ukraińsku.
Nobla z birofilistyki dostanie ten, kto rozwiąże problem tak, by wszyscy byli zadowoleniZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Takiego kryterium zadawalającego wszystkich nie da się wymyśleć. To sprawa indywidualnego zaliczania birofiliów tak zresztą jak i w innych przedmiotach kolekcjonerskich.
W ankietach kolekcjonerskich (przynajmniej tej Grzebera, a kiedyś chyba również i Renaty) podstawki takie zaliczone były by do krajów w których piwa te są produkowane niezależnie na jaki rynek były robione ich (tzn podstawek) wersje. Nie wiem jak Leffe ale na pewno Kilkenny jest warzone jedynie w Irlandii.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziTak znane do bólu marki że pytanie z jakich krajów pochodzą aż nie przystoi.
No chyba że dla jakich krajow są to edycje. Na Leffe i Kilkenny widzę opisy chyba po ukraińsku. Mahou wygląda na edycję na rynek UK. Wujnekena z samego dołu osobiście widziałem kilka lat temu w pubie w Irlandii choćidentyczny pewie chodził i w innych krajach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziTakiego kryterium zadawalającego wszystkich nie da się wymyśleć. To sprawa indywidualnego zaliczania birofiliów tak zresztą jak i w innych przedmiotach kolekcjonerskich.
W ankietach kolekcjonerskich (przynajmniej tej Grzebera, a kiedyś chyba również i Renaty) podstawki takie zaliczone były by do krajów w których piwa te są produkowane niezależnie na jaki rynek były robione ich (tzn podstawek) wersje. Nie wiem jak Leffe ale na pewno Kilkenny jest warzone jedynie w Irlandii.Last edited by genea; 2015-09-22, 19:00.Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Dlatego napisałem że w ankietach zlicza się w jeden, narzucony przez autora sposób, właśnie by nie było przekłamań natomiast prywatnie "dla siebie" każdy kolekcjoner sobie liczy jak tylko mu się spodoba. Ja też do ankiet podaje często ilości które wg mnie powinny wyglądać nieco inaczej ale muszę się dostosowywać.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Comment
-
-
Ta po prawej to ewidentnie Browar Lwówek (BRJ)."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Podstawka Coors Light to USA. Tak przynajmniej podaje oficjalny katalog, a dla mnie i mojego zbioru jest prawie "święty".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzmos Wyświetlenie odpowiedziZ jakich krajów te podstawki? Czy podstawki Pilsner-Urquell z polskimi napisami zaliczyć do Czech czy do Tychów?
PU warzono przez jakiś czas w Polsce jak dobrze wiesz. Do katalogu polskich podstawek nie zajrzysz bo pewnie go nie masz tak jak i ja ale nawet jeśli ta konkretnie edycja była wydana wyłącznie w Polsce to ja, z powodu tego że nie ma żadnego polskiego akcentu (a wspomniany napis, niefortunnie brzmi jednakowo w obu językach) zaliczył bym ją do kraju macierzystego tej marce czyli do Czech.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
Comment