Prośba o zlokalizowanie podstawki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • waclaw67
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 488

Prośba o zlokalizowanie podstawki

Robię porządek z amerykańskimi podstawkami i pozostała mi taka jedna nie zlokalizowana.
    Bazuję na katalogu niemieckim bierdeckelsammler.net a tam w Miller Brewing - Milwaukee takiej nie ma.
    Więc prośba do znawców tematu,czy ta podstawka ma inną lokalizację czy też po prostu jeszcze nie jest tam umieszczona.
    Mogłem ją tam umieścić,ale uważam że trzeba mieć 100 % pewność a być może pochodzi ona z innego browaru.
    Z góry dzięki.
    Attached Files
  • DAREK7
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2002.06
    • 60

Na bierdeckelsammler.net nie ma wszystkiego.
    Tu - http://www.beercoastermania.com jest jako:
    WI-MIL-1554 4.0 1/1 2

Comment

• waclaw67
      • 2009.06
      • 488

Super katalog dla kolekcjonerów podstawek amerykańskich.Nie wiedziałem że taki istnieje.
      Wprawdzie nie widzę tam możliwości zidentyfikowania podstawki na podstawie napisu na niej /chyba że coś przeoczyłem/,ale znając stan,miasto lub nazwę browaru można łatwo odszukać.
      Amerykańskich podstawek posiadam tylko kilkadziesiąt ale link do katalogu wprowadziłem na kompa i myślę że będę tam zaglądał,chociażby przez ciekawość .

DAREK7 dziękuję za pomoc i linka.

Comment

• waclaw67
        • 2009.06
        • 488

Mam jeszcze taką do zidentyfikowania.
        Ma być Belgia--Kopenhaga,ale jaki browar,bo nic mi w Google konkretnego nie wychodzi.
        Z góry dzięki za pomoc.
        Attached Files

Comment

• oczko21
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2014.11
          • 72

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67 Wyświetlenie odpowiedzi
          Ma być Belgia--Kopenhaga,ale jaki browar,bo nic mi w Google konkretnego nie wychodzi.
          Z góry dzięki za pomoc.

ja się na podstawkach wcale nie znam ale wydaje mi się ze browar to po prostu to ol tak jak jest napisane na podstawce

Comment

• yaro74
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2012.09
            • 2089

Z góry dzięki za pomoc.
            Jeśli ma być Kopenhaga, to nie może być Belgia, tylko Dania.
            Browar tak jak napisał Oczko21 to duński To Øl.
            A Belgia pewnie stąd, że większość ich piw była warzona w browarze De Proef.
            Last edited by yaro74; 2015-09-25, 19:47.

Comment

• waclaw67
              • 2009.06
              • 488

No to ja zawaliłem,oczywiście ma być Dania.
              Sugerowałem się katalogiem z "Colnectu" gdzie podana jest lokalizacja Kopenhaga i tam wyszukiwałem.
              Po dokładnym przeglądnięciu Danii w bierdeckelsammler.net, pod K wyszedł ten browar ale nie w Kopenhadze ale w København
              Tak że już wszystko jasne.
              Ślęczę nad podstawkami zagranicznymi aby wreszcie zrobić z nimi porządek.Generalnie idzie mi ok.ale czasem wychodzą małe problemy.
              Dzięki za pomoc

Comment

• waclaw67
                • 2009.06
                • 488

Witam
                Wpadła mi większa ilość podstawek które teraz kataloguję i pomimo usilnego szukanian,nie mogę dojść czy te podstawki są sygnowane przez jakieś browary / jakie ? /,czy też do kosza bo nie piwnych nie zbieram.
                B.proszę o pomoc.
                /rew i aw/
                Attached Files

Comment

• rafalek21
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2015.04
                  • 1407

Dwie pierwsze z Szwejkiem to z czeskiej restauracji "U Kalicha", ale oni chyba nie warzą swojego piwa.

Comment

• kloss
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 2526

Na zielonych puzzlach masz napisane Caffrey's - marka należy do MolsonCoors, produkuje je CoorsUK. Piwo Duff robi/robił Eschweger Klosterbrauerei. Tak przynajmniej wynika z ratebeer.

Comment

• waclaw67
                      • 2009.06
                      • 488

Hmm
                      Czeskie z Pragi to nie browar - racja.
                      Zielone Caffrey's ,niestety nie mogę nigdzie znaleść tego CoorsUK.Pozostawię na kiedy indziej /jeżeli jest to oczywiście podstawka browarniana a nie restauracyjna/.
                      Duff Ber UG w Eschwege dalej istnieje Szukałem już wcześniek ale tych podstawek to tam nie widzę. To chyba nie od nich.Nietypowe,duże ,wyglądaja na drewno na korku.Być może jakiś wyrób restauracyjny w angielskim języku.Jedyne co jest na jednej to ten Duff.
                      Te dwie ostatnie ,podejrzewam że nie browarniane.Chyba zrobione na jakąś imprezę .
                      Lubię w kolekcji mieć wszystko "in Ordnung" dlatego zapytałem Kolegów.
                      Dziękuję za okazaną chęć pomocy
                      Chyba trafi mi się jeszcze kilka takich rodzynków w trakcie katalogowania.

Comment

• Cooper
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2002.11
                        • 6057

Duff'a robiło wiele browarów w całej Europie. Ja piłem belgijskiego (nie wiem czy nawet nei walnąłem jakiejś psudo-recenzji w Piwo-Konkretnie) a u nas warzył zdaję się również i piotrkowski Kiper.
                        No zawsze możesz go zaliczyć do browaru w Springfield
                        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• waclaw67
                          • 2009.06
                          • 488

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                          No zawsze możesz go zaliczyć do browaru w Springfield
                          Jasne.Nawet jest tam Duff. Dzięki.

Comment

• Stolp
                            🍼🍼
                            • 2002.06
                            • 493

tu jest ten wzór: http://www.beer-coasters.eu/en/beer-...l-2-small.html

Z góry dzięki za pomoc.
                            Zbieram porcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska
                            Szukam
                            e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA:
                            https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa

Comment

• waclaw67
                              • 2009.06
                              • 488

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stolp Wyświetlenie odpowiedzi
                              Już wcześniej znalazłem,niemniej dzięki.

Comment

Przetwarzanie...
                              X