Pomoc w identyfikacji metalowych form (?) do podstawek

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rasziel
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.10
    • 1

Pomoc w identyfikacji metalowych form (?) do podstawek

Witam, mój pierwszy post na forum. Chciałbym prosić o pomoc w zidentyfikowaniu przedmiotów znajdujących się na zdjęciach. Wyglądają jak formy do podstawek na piwo, ale niestety nie jestem znawcą.
    Byłbym także wdzięczny za informację czy ww. przedmioty są coś warte dla zbieraczy.
    Attached Files
  • sodom
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.12
    • 351

Dla amatora zapewne są coś warte. Jak na moje oko, to rewersy do przedwojennych podkładek z Namysłowa.

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6056

Ewidentnie matryce przedwojennych namysłowskich podstawek. Być może niestety wykorzystywane już i po wojnie co można się domyślać po częstotliwości pojawiania się właśnie konkretnie tego wzoru na aukcjach eBay.
      W sumie niezły przypadek (?) ale właśnie ostatnio widząc np aukcję zastanawialem się czy nie są to jakieś współczesne "dodruki".
      Oczywiście nie mówię (bo nie mam dowodów) że podstawka z aukcji jest dodrukiem powojennym ale istnienie matrycy oraz powszechne występowanie tych podstawek na aukcjach z pewnością powoduje różne myśli i teorie.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
      X