Stare Kufle

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • destick
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.11
    • 2

Stare Kufle

Witam,
    Napisałem wczoraj maila do Pana Tomasza Kopyry, który powiedział, że informacji powinienem poszukać tutaj. Zatem do dzieła

Odziedziczyłem bo moim dziadku mnóstwo staroci. Wszystkie przedstawiają dla mnie i mojej rodziny ogromną wartość sentymentalną. Dziadek to naprawe był gość, prawdziwy historyczny geek.
    Wśród stert różnych rupieci odszukałem kufle, które od lat stały u dziadka na półkach
    Nie mam pojęcia ile mogą mieć lat, ani skąd pochodzą (poza jednym, na którym jest nazwa browaru). Myślę że mogą być bardzo stare, ale ciężko mi rzucić konkretną datą
    Może ktoś tu będzie w stanie powiedzieć mi cokolwiek więcej na ich temat. Z góry dziękuję!

Załączam kilka zdjęć
    Attached Files
  • destick
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.11
    • 2

Dalsze fotki
    Attached Files

Comment

• solfernus
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.08
      • 1025

Nie chcę Cię martwić ale w naszym pięknym kraju te kufle nie maja większej wartości.
      Tak na moje oko i w swojej ojczyźnie na flohmarku też. Możesz spróbować je wystawić na allegro lub ebay.de ale nie ma co liczyć na dużą gotówkę. Jak byś się przeszedł po giełdzie staroci czy też sklepach z używanymi meblami z zachodu to znalazł byś sporo tego za 5 do 20 zł/szt. Zależnie od fantazji sprzedawcy.
      Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

Przetwarzanie...
      X