Podpowie ktoś z jakiego browaru jest ta etykieta? Jakoś nie mogę się doszukać...
Etykieta Karpackie
Collapse
X
-
Takie pierwsze skojarzenie po spojzeniu to Rakszawa ale oni robią Karpackie a nie Karkonoskie.
Rycerzyk na koniu przypomina nieco logo Viflinga obecnie używane przez browar w Łasku. Nie wiem jednak czy Łask używa owalnego wykrojnika etykiet. Chyba raczej tnie ety na poziome prostokąty. Nie sugerowałbym się marką piwa jako wyznacznikiem regionu browaru bo z tym jak każdy wie jest u nas już od dawna Dziki Zachód.
Pewnie zaraz jakiś kolekcjoner etykiet z całej Polski zidentyfikuje to.Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2015-11-12, 21:48.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku -
Strzelam - Witnica?Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
Related Topics
Collapse
-
Jasny lager o zawartości alko 6.0%
Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
Lacing - dość dużo.
Barwa - złoto jasne.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość z nutą żołędziową.
Smak - lekko słodkawe, płaska zbożowość z posmakiem ryżowym,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-03-12, 17:36 -
-
Z tyłu dawnego Hitu, Tesco (na Górczewskiej) jest spore nowe osiedle. Główną ulicą jest Pełczyńskiego. Przy tej ulicy znajduje się średniej wielkości pizzeria. Kilkanaście 2-osobowych stolików, które w razie potrzeby są zsuwane i kilka stołków barowych. Oprócz głównego "towaru",...3 Photos
-
Channel: Warszawa
-
-
Witam Kolegów,
Kieruję pytanie, być może trochę naiwne, ale liczę na szczerą odpowiedź, a w ostateczności przychylność …
Ostatnio na portalu aukcyjnym eBay była oferta pakietu etykiet polskich z jedną etykieta przedwojenną z Browaru Obywatelskiego w Starogardzie...-
Channel: Kolekcjonerstwo
2020-09-08, 09:59 -
-
Czeski polotmavý lager, ale chmiele polskie (Iunga, Lubelski) a w składzie dodatkowo słód żytni (Lubrow chyba go uwielbia).
Na dodatek nawiązująca do czeskiego nazwa jest błędna. Albo nazwa nawiązuje do słodu albo do piwowara. Jeśli tak, to powinno być raczej sladový albo sládkův...-
Dzisiaj, 00:51 -
-
chciałbym coś skrócić z tej nazwy, ale wychodzi na to, że takie jest pełne brzmienie
piwo też jest pełne, dość krągłe i gładkie, moc znamionowa to 5,3 obrotu (tak piszą)
litrowa petka i gazetowa etykieta przywodzą na myśl najgorsze tradycje piwowarskie
zakupił ten...1 Photo-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment